Avaz mrzi sve što je hrvatsko

TUZLA - Sarajevski Dnevni avaz je dodjelu Plaketa Tuzlanskog lista iskoristio za još jednu demonstraciju mržnje prema Hrvatima i svemu što je hrvatsko. Tako je isfabricirao i aferu oko dodjele priznanja gospođi Jadranki Kosor, predsjednici Vlade Republike Hrvatske na taj način što je kazao kako je priznanje dobila od sudionika «seks- afere», gospodina Vahida Ibrišimovića koji je vlasnik lista, priopćeno je iz Tuzlanskog lista.

Avaz se nalazi u golemim financijskim problemima zbog preinvestiranosti u poslovni toranj s 40 katova, ima pad naklade jer više nema finansijsku i svaku drugu podršku od SDA što su razlozi za njegovu dalju tabloidizaciju.

Iz Uredništva novina pišu kako je „istina da se protiv gospodina Vahida Ibrišimovića ne vodi ni jedan istražni niti kazneni postupak, kako od strane policije tako i od Tužiteljstva Tuzlanske županije.

- Potvrđujemo da je gospodin Vahid Ibrišimović „svjedok obrane“ na zamolbu gospodina Joze Banovića, potpredsjednika HDZ Soli i vlasnika Motela «Jet star» protiv kojeg je pokrenuta istraga pred Županijskim tužiteljstvom. Gospodin Ibrišimović dok je bio predsjednik Uprave NK Sloboda iz Tuzle, je vodio nogometaše u taj objekat u karantenu, kao i svoje goste, te se zbog toga i našao na zamolbu Banovića u svojstvu svjedoka obrane, kažu iz Uredništva lista.

U priopćenju Tuzlanskog lista se kaže kako je prije dvadesetak dana Avaz objavio kako je predsjednik HDZ BiH, gospodin Dragan Čović bio gost u istom motelu i da je koristio seksualne usluge nekih malodobnica te to nazivaju gnjusnom izmišljotinom.

Iz Uredništa Tuzlasnkog lista ističu kako im je „neizmjerno žao što je Avaz, brutalanom konstrukcijom, doveo u vezu gospođu Jadranku Kosor sa cijelim slučajem“.

bitno.ba | bj