Apostolski nuncij u BiH kardinal Pezzuti čestitao Čoviću na izboru u Predsjedništvo BiH

dr. Dragan Čović, čestitka, Apostolski nuncij
...te mu poželio uspjeh u budućem radu. Tijekom ovog susreta razgovarano je o aktualnim političkim prilikama u BiH, implementiranju izbornih rezultata u kontekstu uspostave učinkovite vlasti u BiH, odnosima Svete stolice i Bosne i Hercegovine, te potpisanom ugovoru Svete stolice i BiH i njegovoj provedbi.

Zajednički je ocijenjeno kako su briga za mlade, socijalne i ekonomske reforme, te EU integracije, put za bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Jednakopravnost sva tri naroda u Bosni i Hercegovini je ključ uspjeha i veliki iskorak koji se mora dogoditi u BiH u narednom razdoblju.

Dr. Čović je kazao kako se ulažu maksimalni napori da se što prije uspostavi vlast u BiH na svim razinama. Obveza i prioritet budućih vlada u BiH bit će euroatlantski put Bosne i Hercegovine, i iz toga programa sve se obveze moraju ispuniti.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja, te je iskazana nada da će se u idućem razdoblju putem zajedničkih susreta i razgovora doprinositi dobrobiti države BiH u cjelosti.

Dr. Čović je informirao nuncija Pezzuta o ključnim stvarima koje će provoditi i zagovarati, kako na međunarodnom planu, tako i unutar BiH. Prvi službeni posjet člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića planira se upravo Svetoj stolici.

Potvrđena je obostrana volja da se u idućem razdoblju učvrsti tradicionalno prijateljstvo Bosne i Hercegovine i Svete stolice - priopćeno je iz Predsjedništva BiH.