Ante Tomić bi htio biti Bruce Lee za obračun sa Hercegovcima

Bruce Lee, spomenik, Mostar, Ante Tomić, Nino Raspudić, Bruce Lee, park Zrinjevac, park, Mostar
I tako Ante Tomić "krsti" Ninu Raspudića kao argument bolje prodaje novina i Raspudića kao osobu. Ovaj je glup, a Raspudić po svom pisanju je, pak, Antu okrakterizirao najgorim Hrvatom i da je bolje onda biti Apač. Baš fulana usporedba. Apači su bili pojam samosvojnosti, a jedino što ih veže uz BiH Hrvate je izumiranje. Ne može ih spasiti niti Bruce Lee, koji je posebno napalio Tomića.

Možda bi Indiana Jones, oli ti ga Tomić htio biti Bruce Lee pa da zvizne u Raspudićeve gene kamene, jer ga ovaj ne bi tada nazivao bivšim "vojnim grlom". Ipak on kao kadar Jugoslavenske Ljudske Armade zna više o podjelama teritorija, nego Nino i Nino mora biti kuš. Njemačku je vodio kaplar pa zašto ne bi Tomić bio dobro rješenje za preostale Hrvate u BiH. Ipak je on bio kadar ponosan na strategiju ruske škole; srušimo sve, spalimo sve k'o u Čečeniji i Vukovaru pa onda uđemo u ništa.

Tako smo došli i do Tomićeve političke strategije da su 'Rvati djelili Bosnu i prodavali salvete ispod stola. Tuđman je bio diler salveta i on je podijelio Bosnu, tako da Hrvati nisu niš' dobili. Bit je da ju je dijelio. Hoću reći da je on bio aktivan u skupljanju salveta. I sad kak' je podijelio salvete, prema Tomiću tako treba i ostati. Hrvati trebaju postati Apači. Bolje nego imati veze s Tomićem, rekao je Raspudić. I, gle čuda, tu je poveznica između ova dva intelektualca. Apači i sliče na Hrvate, ima ih zapadnih i istočnih, a od tih podjeljeni plemena živi danas 50 000 ljudi. Po tome kak' ova dvojica autora razmišljaju, niti Hrvata neće biti više.

Zašto bi upitao Tomić? Jednostavno, jer politička lakrdija, koja sada izigrava Hrvate kod izbora za parlament bi ostala ista. Ovaj način političkog života u BiH se pokazao loš za Hrvate, a trebao bi biti nemjenjiv?! Briljantno. Tomić bi hračkao po podjeli na treći entitet, ali nije se probao isti niti formirati, ovo sada ne valja, ali ne može se mijenjati, jer intelektualac tako zbori. Žubori.

Što bi treći entitet pogoršao položaj Hrvata u Banja Luci? Hrvat u Banja Luci isto niti danas niti uspostavom entiteta ne smije pisnuti. Znači, ništa gore. Hrvati imaju svoju državu, ali vojvođanski Hrvati su neželjeni u Srbiji. Zar ne Indiana partizanina? Ipak, što nije bolje kada naš predsjednik "ne bi se štel mešat" veli Nikoliću četniku antifašistu da ne šarafi više te preostale Hrvate. Znamo svi da on onako "odlučan" ne može Srbima niš', jer su oni odavdje do Tokija, ali ipak to ima neki značaj za HRT gledanost. Ovak' ispada da Hrvatima nakon podjele i salvete nije nikada bilo gore uz famozni zaokret u Hrvatskoj politici dvijetisućite pa sad od Tuđmana imperatora, po nekavog JNA lijevici, došli smo, da se nas Bosna niš' ne tiče, jer smo je, prema Tomiću, dijelili. I svaki put kad netko spomene dijeljenje, netko mora prstom pokazati na preostale Hrvate-Apače, da oni, ne daj Bože, slučajno ne bi podijelili Bosnu i Hercegovinu, koja je u biti podijeljena i tako podijeljena uopće ne funkcionira, jer svaka šuša može zablokirati neki zakon. I tako treba ostati. Jedino po čemu bi se Bosna trebala pamtiti, to je Raspudićev Bruce Lee u Mostaru ili muškarac s brkovima, koji klopa Hercegovački pršut uz Žilavku, prema Tomiću... I tako bi, na kraju, u Bosni i Hercegovini koja bi, prema Tomiću zadržala ovo političko stanje uz, naravno, oduzimanje dvije putovnice Hrvatima, postala država Apača i Bruce Leeja, a 'Rvati bi samo servirali pršute za Tomića.

Na kraju će biti više pršuta u BiH nego Hrvata. Ali koga to brine, Andrić bi rekao; "U zemlji mržnje najviše mrze onoga k'o ne umije da mrzi."..

dnevno.hr