Ako je SDP zadnja prepreka trećem entitetu, Čović je pred ostvarenjem cilja

Dragan Čović
I što je posebno zanimljivo nije naišla na odlučan zahtjev da vrati ono što pripada svima a ne samo njima, piše Hrvatski Medijski Servis.

Lagumdžija danas potpisuje ugovor o najmu zgrada u Sarajevu koja je njegova partija nasljedila od bivše države i ustupa je za velike novce novoj državi BiH svom stranačkom drugu Nerminu Nikšiću.Tako da su Lagumdžija i Nikšić i najmodavci i najmoprimci na istom ugovoru. Za Lagumdžiju i Nikšića to je sasvim normalno za njihovo poimanje pravne države, u kojoj su oni jedina prepreka njiezinoj podjeli, jedina demokratska snaga koja staje na put svakoj nevolji i zulumu!

„SDP BiH osjeća potpuno zadovoljstvo i satisfakciju činjenicom da je Dragan Čović nedvosmisleno istaknuo SDP kao jedinu relevantnu prepreku njegovom projektu podjele zemlje. Za nas u SDP-u je to samo još jedna potvrda da smo na pravom putu, jednako kao što smo uvijek bili na pravoj strani istorije," citat je iz priopćenja SDP-a.

Ma koliko ovakve tvrdnje bile daleko od istine, nužno ih je analizirati, jer razotkrivaju ne samo istinu o ranijem ponašanju SDP-ovaca , već govore o političkim ciljevima.
Državu doveli u kaos

Kad SDP kaže da je svaki glas za SBB i DF-Željko Komšić, glas za Dragana Čovića, onda SDP neizravno priznaje da je svaki bošnjački glas za Željka Komšića u prehodna dva izborna ciklusa, bio glas protiv Dragana Čovića, drugim riječima protiv Hrvata u BiH, budući je Čovićev HDZ predstvljao većinsku izbornu volju bh Hrvata. To su svi shvatili, a neki su se i prema tome počeli i praktično određivati, pa i neki strani moćnici. Ali, SDP-ovci bojeći se teškoga poraza na sljedećim izborima u listopadu, upućeni nužno na isključivo bošnjačko biračko tijelo, poručuju Bošnjacima da glasuju opet za SDP, a ne za bošnjačku konkurenciju, jer su oni (SDP-ovci) „uvijek na pravoj strani istorije".

E, upravo to su prepoznali mnogi da manipulacije s pravom stranom ne prolaze uvijek i da treba okrenuti se na stranu pravde. U ovom slučaju pravda se temelji na legitimnim pravima svih naroda, a ne na brojnosti jednoga naroda i bolesnoj ambiciji koju je suvremena europska povijest odbacila da se vlada onim drugim bez pristanka na izborima.

SDP je, na žalost, pokazao u dva izborna ciklusa kad je uz pomoć međunarodnih protektora doveden na vlast 2001. god i 2011. godine da ne zna vladati u interesu naroda svoga, drugih naroda, i da uopće ne zna vladati. Umjesto stabilnosti i izgradnje Države za covjeka, doveli su društvo do novih podjela a državu u kaos.

Sad kad više SDP nema snage sam izabrati hrvatskom narodu bošnjačkim glasovima hrvatskoga člana Predsjedništva BH, obrušava se na Demokratsku frontu i Željka Komšića i Fahrudina Radončića (SBB) za tajne dogovore s Draganom Čovićem, ni manje ni više nego o trećem entitetu.
SDP-ov "istorijski put"

No, tu je SDP da spriječi podjelu BiH. Prvi dio citata s početka ovoga teksta: SDP BiH osjeća potpuno zadovoljstvo i satisfakciju činjenicom da je Dragan Čović nedvosmisleno istaknuo SDP kao jedinu relevantnu prepreku njegovom projektu podjele zemlje. Je li ovo priznanje SDP-a da su sve druge prepreke pale, ako je drugih i bilo, i da Dragan Čović i drugi koji ne žele uvijek biti na pravoj strani istorije, pred ostavrenjem cilja.

Dajući sebi mitsku snagu i jedinstevnu ulogu SDP je priznao da je BiH pred podjelom, jer je očito da ta stranka tako usamljena nema nikakvih šansi to spriječti.

SDP je kao relativni pobjednik na prošlim izborima obećavao revoluciju i državu za čovjeka, Lagumdžija na televiziji žonglirao entitetima, uspoređivao Federaciju sa zapadnom Njemačkom, Republici Srpskoj prijetio nestankom,..I što je od svega ostalo! Od Federacije je zajedno s hrvatskim platformašima koje je sam izabrao, stvorio prostor bez pravne države, kršeći ustav doveden je na vlast, a pola mandata njegova vlada nema povjerenje ni stranaka iz vladajuće većine. Da bi na kraju moljakao da ga ne smjene s funkcije ministra vanjskih poslova.

Kako će proći SDP-ov pravi istorijski put?! Isto kao i Stranke za BiH i Haris Silajdžića- na izborima će biti marginaliziran da se nikada značajnije neće revitalizirati. Njihova je politika STO POSTO BiH i DRŽAVA ZA ČOVJEKA nepovijsna. Jedini je Lagumdžija spriječavao provedbu Odluke Europskoga suda za ljudska prava Sejdić i Finci, pod izgovorom da to vodi podjeli BiH i stvaranju trećega entiteta. Opsjednutost željom da Hrvatima bira političke predstavnike konstanta je SDP-ove politike.

Stara retorika da „SDP će ujedinjen sa svim Bosancima i Hercegovcima i dalje ostati brana svim nacionalistima i domaćim izdajnicima, je retorika koja nikoga ne može ujediniti, već samo SDP učvrstiti na putu u prošlost, iz kojega je i došao.

HMS