Akcija Mraz: „L&Anna" u Ljubuškom priređivao neovlašteno igre na sreću

kockanje, kocka, igre na sreću, akcija, policija, tužiteljstvo, igre na sreću
...aktivnosti na suzbijanju nezakonitog priređivanja igara na sreću putem poker/slot aparata, podnijeti službena izvješća nadležnim tužiteljstvima protiv svih osoba u čijim su objektima zatečeni aparati.

U priopćenju za javnost iz Porezne uprave FBiH ističu da očekuju da će nadležna tužiteljstva postupiti po navedenim predmetima i pokrenuti kaznene postupke, koji će rezultirati sankcioniranjem osoba koja su nezakonito priređivale igre na sreću putem poker/slot aparata i izreći mjere sigurnosti uništavanja aparata koji su izuzeti u tijeku inspekcijskog nadzora.

Iz Porezne uprave FBiH podsjećaju da su s Tužiteljstvom FBiH, županijskim tužiteljstvima, Federalnom upravom policije i županijskim MUP-ovima prethodnih dana proveli koordiniranu aktivnost pod kodnim nazivom Mraz u okviru koje je izvršen nadzor nad 34 objekta, a u kojima je zatečeno 110 nelegalnih aparata za priređivanje igara na sreću. Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 11 objekata.

Na području Kantona Sarajevo zatečeno je 26 aparata u tri objekta: videoteci "La Rejna", automat klubu bez naziva u ulici Džemala Bijedića 45 i Sportskoj kladionici „Remi".

U Goraždu je u dva objekta zatečeno 17 aparata i to u Malonogometnom klubu „Drina" i videoteci „Selex".

Inspekcijskim nadzorom zatečeno je 15 aparata u tri objekta na području Zapadnohercegovačke županje. To su: „L&Anna" u Ljubuškom, SUR caffe bar „Pavo„ u Širokom Brijegu i SUR Caffe bar „Atrium" u Posušju.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije 11 aparata je pronađeno u objektima: UR Caffe bar "Valero" u Mostaru i uplatnom mjestu sportske kladionice „Milenium" u Čapljini.

U Odžaku su u Disco baru „New stile" zatečena četiri aparata, a u Livanjskoj županiji dva aparata i to u Tomislav-Gradu u caffe baru „Ostrožac" i u Livnu u caffeu „Queen".

U Visokom je u dva objekta zatečeno 19 aparata i to u: caffe baru „Mladost" i u prostorijama MZ B. Mahala.

Aparati su zatečeni i u Bihaću. U četiri objekta zatečeno je 16 aparata i to: caffe bar disco club „Okus meda", caffe bar „Marlboro", caffe bar disko club „Borik" i UR „Adian", priopćeno je iz Porezne uprave FBiH