Addiko banka: Demant objavljenog teksta

Addiko banka: Demant objavljenog teksta

16.7. je na vašem portalu izašao tekst pod naslovom  "Tužno: Amra se objesila zbog CHF kredita" ( https://www.hercegovina.info/vijesti/vijesti/crna-kronika/tuzno-amra-se-objesila-zbog-chf-kredita-166294#news_view ), a koji je zasnovan na izjavama g. Durakovića i bez iznesenog bilo kakvog stava Banke kao subjekta koji se spominje u tekstu. Obzirom da su u članku objavljene neistinite i netačne tvrdnje g. Durakovića, tražimo da ih, u skladu sa zakonom, demantujete objavljivanjem našeg stava.
 
Kao i više puta ranije, g. Kemal Duraković je iznio neosnovane i neutemeljene optužbe protiv Addiko banke, nastojeći nanijeti štetu ugledu banke i dovesti nas u vezu sa još jednim tragičnim događajem. Ovaj se put radi o smrtnom slučaju u Bosanskoj Krupi. Tragično nastradala A.S., kao i njen suprug I.S. kredit koji su imali u našoj banci zatvorili su sredinom 2012. godine, kao uredni klijenti, bez dana kašnjenja. Nisu imali nikakvih sporova niti sudskih podstupaka sa bankom, te je izjava g. Durakovića krajnje licemjerna.

Pozivamo g. Durakovića da poštuje zakonske propise ove zemlje, te da izvršava svoje ugovorne i druge obaveze u skladu sa tim zakonima, ali i sudskim presudama, te da prestane sa iznošenjem neistina.