4. Kongres o katastru u BiH s međunarodnim sudjelovanjem

kongres, katastar, BIH

Geodetsko društvo Herceg Bosne organizira u Neumu IV. Kongres o katastru u Bosni i Hercegovini s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati u Grand hotelu Neum od 29. do 31. listopada, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Marinka Čavare.

Kongres započinje prijavom i registracijom sudionika u utorak 29. 10. popodne, a u srijedu 30.10. od 9.30 sati započinje radnji dio. Tijekom uvodne sesije bit će prezentirana iskustva povezivanja temeljnih državnih registra (registar osoba, adresni registar, katastar i zemljišna knjiga) u Kraljevini Švedskoj, stanje registara i aktivnosti na njihovom povezivanju u Bosni i Hercegovini, te Europsko vijeće geodeta (CLGE).

Namjera Društva je da se svim zainteresiranima omogući uvid u aktualnosti o katastru i zemljišnoj administraciji u BiH i susjedstvu. Osim domaćih stručnjaka iz BiH, okupit će se i stručnjaci iz zemalja okruženja, Švedske, Belgije i Švicarske, a očekuje se sudjelovanje 300 stručnjaka. Na Kongresu će u sklopu 6 sesija biti održane 34 prezentacije. Na Kongresu će se prezentirati aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i dostignuća CILAP Projekta. Bit će to prilika za pokazati veliki iskorak u domenu zemljišne administracije koji se dogodio u protekle četiri godine.

Tijekom kongresa bit će potpisan ugovor o nastavku CILAP projekta za naredne dvije godine. Ovim putem pozivamo vas da putem svojeg cijenjenog glasila popratite Kongres. Po okončanju prve sesije oko 11.00 sati, izjave za medije će dati gospoda: Ivan Lesko predsjednik Geodetskog društva Herceg-Bosne, ujedno i presjedavajući Znanstveno-stručnog odbora Kongresa, Željko Obradović, ravantelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Adelko Krmek, predsjednik Organizacijskog odbora.