300 milijuna KM od Elektroprijenosa bit će operativno do 10. travnja

...ubrzano rade na pripremi sjednice Upravnog odbora koja će se održati u petak 21. ožujka.

Na ovoj sjednici trebali bi biti imenovani i izvršni direktori, a to će biti moguće ukoliko akcionari Vlada FBiH i RS dođu s prijedlozima, potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria Matan Žarić, generalni direktor Elektroprijenosa.

Inače, izmjene zakona odnose se na brisanje odrednice od "deset godina" što znači da će se akumulirana dobit od 300 milijuna moći raspodijeliti ranije. Dio novca ide na obnovu mreže, a ostatak će raspodijeliti vlasnici tj. FBiH i RS, čime će se znatno napuniti proračuni entiteta.

Ranije su premijerka RS-a Željka Cvijanović i premijer FBiH Nermin Nikšić dogovorili podjelu do 100 milijuna KM prikupljenih prihoda Elektroprijenosa.

"Čeka se da zakon stupi na snagu, a to će biti tamo negdje u narednu srijedu. Onda treba sazvati Upravni odbor i donijeti odluku o raspodjeli dobiti, a nakon toga sazvati i Skupštinu. Očekujemo da će do 10. travnja novac biti operativan. Onda krećemo s radom, planom obnove", kazao je Žarić za NAP.

Jedan od glavnih ciljeva novog menadžmenta i Uprave bit će da podignu kapacitete tvrtke da bude u stanju da ta sredstva kvalitetno i na vrijeme utroši na podizanje kvaliteta i sigurnosti mreže u BiH, tako da se u narednom periodu očekuje intenzivniji proces zapošljavanja stručnog kadra koji će biti u stanju da realizira taj investicijski ciklus.