Zastava HRHB dominirala na proglašenju pobjednika Formule 1 na VN Italije

zastava, formula 1, utrka

Vozač iz Monte Carla, Charles Leclerc ostvario je drugu uzastopnu pobjedu u utrkama Svjetskog prvenstva Formule 1, a njegov trijumf na Velikoj nagradi Italije u Monzi prva je Ferrarijeva pobjeda na ”domaćoj” utrci od čak 2010. godine.

Leclerc je prije tjedan dana na Velikoj nagradi Belgije u Spa-Francorchamps stigao do prve pobjede u karijeri, a u nedjelju je ostvario svoje i snove brojnih Ferrarijevih navijača uz stazu u Monzi i diljem svijeta koji su ovu pobjedu dugo čekali.

Slavlje nakon pobjede obilježila je i zastava Hrvatske Republike Herceg- Bosne s natpisom Čapljina, koja se našla visoko uzdignuta uz pobjedničko postolje te je dominirala nad svim navijačkim obilježjima u Monzi, prenosi portal jabuka.tv.

Zastava je postavljena toliko visoko na savitljivu motku da ju je bilo nemoguće ne primijetiti tijekom prijenosa.

Ista zastava se sad već može reći, tradicionalno pojavljuje na utrci u Monzi pa su mnogi mediji naveli kako bez ove zastave ni VN Italije ne bi bila ista.

Naime, uz tu zastavu 2013. godine pobjedu je stavio i Sebastian Vettel, a na YouTubeu je moguće pronaći zapise koji svjedoče da se vijorila i godinu ranije.

Pogledajte videozapis od nekih ranijih utrka.

https://www.youtube.com/watch?v=KbS-btGL5vg