Zahuktava se navijački rat u Ljubuškom

Da ne ulazimo puno u povijest započmimo samo sa  kronologijom nedavnih događanja u Ljubuškom.
Posljednjih večeri više je ljudi na parkingu flamenca negu u samome kafiću, razlog tome je postavljanje dinamovog grafita na zid od parkirališta.

Pa krenimo redom: Nekolicina većinom studenata pripadnika BBB-a već duže vrjeme želi pokazati svoju ljubav prema voljenome klubu u rodnom im Ljubuškom.
Prije mjesec dana obnavljaju stari dinamov grafit na babovcu koji je rađen devedesetih da bi u Nedjelju 12 .rujna 2010 godine na parkingu napravili prvi pravi grafit u Ljubuškom uz pomoć Boysa iz Metkovića, Sarajeva, Čitluka, Međugorja, Zg-a i okolice.

I baš dok su u večernjim satima nakon uspješno odrađenog grafita dečki feštali uz janjetinu i pivo nije trebalo dugo čekati da grafit prvi put bute pošaran cca. nekih pola sata je izdržao neokrznut.  Istu večer je i obnovljen te čuvan do ranih jutarnjih sati.

13. rujna 2010. grafit je ponovno pošaran u večernjim satima ali ovaj put je nanesena nešto veća šteta, no ni to nije zasmetalo lokalnim boysima da ga ponovno dovedu u red i čuvaju.
14. rujna 2010. ekipa boysa je na parkiralištu, grafit je preživio noć.
15. rujna 2010. ekipa torcidaša se sprema uništit grafit dinama te najavljuju boysima uništavanje grafita u 00:00h ali radi drukanja policiji mjenjaju termin za okršaj u 22:00h.
Već od devet sati ekipa koja je večeri provodila pred parkom seli se na igralište srednje škole u iščekivanju šoranja. Atmosfera se zahuktava, trebali su tu doći momci iz dinamovih i hajdukovih podružnica ali se na parkingu pojavljuje u 22:00h samo 2-3 istinska boysa dok su ostali bili promatrači, od Torcide ni traga ni glasa. Boysi razočarani ishodom događanja i čekanjem od sat vremena napuštaju parking i odlaze u nepoznatom pravcu da bi se ekipa torcidaša koja se u međuvremenu okupila kraj camparija spustila i grafit prekrila simboličnom bjelom bojom na nekorektan način bez ikakvih pokušaja da ih se sprječi od pripadnika dinamovaca jer ih nije ni bilo. Time bacaju rukavicu u oči svima koji su se trudili oko grafit…

Neslužbeno se ubrzo otvara u Ljubuškome i udruga navijača Hajduka, ali mišljenja oko šaranja grafita i u samih torcidaša su podjeljena tj. neki su protiv bilo kakve simbolike dinama dok bi se drugi nadmetali u pravljenju atraktivnijeg grafita, transparenta i sl.

Da je pripadnost navijačkoj skupini ovih dana u mlađe populacije važnija i od rodbinskih veza i od prijateljstva dokazuje i činjenica da se već radi crna lista osoba koje treba «opomeniti»… Iako javljaju postupno zahlađenje u Ljubuškom bi narednih večeri moglo biti itekako vatreno.

Sve u svemu TO BE CONTINUE……

Dite s klupe/ljportal.com