UEFA: Hrvatska smije igrati u Maksimiru, Dinamo ne!

maksimir, Dinamo

Maksimirsko ruglo na kraju grada je od Europske nogometne federacije (UEFA) dobilo zeleno svjetlo, ali samo kad su u pitanju utakmice reprezentacije. Naime, zagrebački stadion ima važeću dozvolu FIFA-e za utakmice nacionalne selekcije kojoj će UEFA progledati kroz prste, dok hrvatski prvak ima nešto drukčiji tretman.

Izabranici Slavena Bilića tako će, nakon što se na stadionu naprave sitne preinake, kvalifikacijske utakmice za EURO. 2012. godine moći igrati u Zagrebu, dok Dinamu to, vjerojatno zbog niza 'lažnih' obećanja proteklih godina, neće biti dopušteno.


Odlazak na toalet na maksimirskom stadionu prava je avantura i nezaboravan doživljaj


"Da, dobili smo dopuštenje UEFA-e da možemo igrati kvalifikacije. Međutim, čini se da UEFA neće dozvoliti Dinamu da tu igra svoje europske utakmice. U pregledu stadiona, koji će uslijediti u lipnju, može biti teškoća s dobivanjem UEFA-ine dozvole za Ligu prvaka, no to ne znači da u dogovoru s klubom i vodstvom Grada neće biti i prije napravljeni određeni zahvati kojima bi se poboljšali uvjeti na Maksimiru", izjavio je u Jutarnjem glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.


Dinamo će tako s novim trenerom Velimirom Zajecom osim brušenja momčadi za europske nastupe, kao prioritet imati i pronalaženje novog doma u kojem će gostovati momčadi sa Starog kontinenta.


Krajem prošle sezone je Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić najavio kako bi Modri gostoprimstvo mogli pronaći u Velikoj, no ostaje za vidjeti kako će se rasplesti nesretna maksimirska priča.

Net.hr