OTAC JOJ JE BRANIO VEZU S HRVATOM Tukao me remenom i tjerao da stojim gola

Jelena Dokić, otac, zlostavljanje
EPA

Srpska tenisačica Jelena Dokić 2002. je bila četvrta igračica svijeta i trebala je postati najbolja.

Međutim, zbog problematičnog oca Damira sve je krenulo nizbrdo jer je on radio skandale gdje god je Jelena igrala, a tenisačica kasnije je priznala da ju je otac mlatio te se nad njom fizički i psihički iživljavao, o čemu je pisala u svojoj autobiografiji "Nesalomljiva".

Baš o svojoj knjizi Jelena je u srijedu govorila za Kurir.

"Glavni motiv mi je bio napokon sve iznijeti u javnost s tihom nadom da će to biti korisno za moje čitatelje: djecu, roditelje, trenere."

Njenom ocu Damiru, poborniku velikosrpske ideologije, smetalo je to što mu je kćer u vezi s Hrvatom Tinom Bikićem koji ju je, kako priznaje, spasio potpunog ponora.

Rođena Osječanka, tada već u depresiji, razmišljala je o samoubojstvu.

"Tortura je počela od dana kad sam prvi put uzela reket u ruke. Moj je otac s vremenom gubio kontrolu. Nakon poraza u polufinalu Wimbledona od Lindsay Davenport, potpuno je poludio. Udarao me je, vrijeđao. Vikao je na mene, prebio me remenom u kupaonici. Vukao me za uši, pljuvao me, a onda me i tjerao da satima gola stojim nasred hotelske sobe", citat je iz autobiografije Nesalomljiva.

Za Kurir je još dodala:

"Uzmemo li u obzir moje životno iskustvo, sigurno bih kazala da je najvažnije da djeca imaju skladan obiteljski dom ispunjen ljubavlju normalnih roditelja. Moja situacija je, jasno, bila vrlo teška, a po mnogo čemu i ekstremna, i nadam se da će moj primjer biti pravi apel roditeljima prema umjerenosti."

Danas 36-godišnja Jelena radi kao komentatorica na postaji Channel 9 gdje trenutačno komentira Australian Open.

https://www.instagram.com/p/B6zw6N8p271/