Mladen Mišo Dodig: Od završnice u Londonu očekujem dosta, a u idućoj sezoni nadamo se novom Grand Slamu

Ivan Dodig, Filip Polašek, Masters London, Mladen Mišo Dodig
Veliki uspjeh napravili su Ivan Dodig i Filip Polašek. Plasiravši se u polufinale parova ATP turnira u Parizu, nakon samo pet mjeseci zajedničke suradnje, izborili su nastup na završni Masters u Londonu.
 
Hrvatsko-slovački par bio je bolji od Amerikanca Rama i Britanca Salisburyja s 2:1 u setovima. 
 
Zadovoljan je i Mladen Mišo Dodig, Ivanov trener i brat, koji kaže su od samog početka suradnje s Polašekom vjerovali da mogu izboriti Masters u Londonu.
 
-Od samog početka vjerovali smo da smo dobar tim , krenuli smo jako dobro što je pomoglo za nastavak suradnje. Nakon osvojenog Mastersa u Cincinatiju znali smo ako ostanemo na ovom levelu da ćemo imati šansu za Masters, iako smo odigrali samo jedanaest turnira zajedno, kaže Dodig za Hercegovina.info.
 
No, unatoč što je glavni cilj ostvaren, sigurno je kako će se Pariz maksimalno odraditi do kraja i pokušati uzeti naslov?
 
-Naravno. Idemo do kraja maksimalno odraditi turnir i što bolje izbrusiti formu za London.
 
Ivan je s Polašekom u suradnju krenuo u lipnju ove godine. Jako dobro su kliknuli.
 
-Suradnja je krenula u lipnju ove godine, sasvim slučajno nakon što je prekinuta suradnja s prošlim suigračem. Donijeli smo tešku odluku, budući da Filip u to vrijeme nije imao dobar ranking, odnosno bio je izvan top 100, tako da je bilo upitno da li će uci u turnir. No, ušli su među zadnjima i odmah igrali polufinale. Tako da se rizik nekada i isplati.
 
Ivan Dodig, Filip Polašek, Masters London, Mladen Mišo Dodig
 
Što možemo očekivati od završice u Londonu. Koliko daleko mogu?
 
-Od završnice u Londonu, očekujem dosta. Iako u Londonu imamo najbolje od najboljih parova svijeta, vjerujem u dečke, jer su u jako dobroj formi i nadam se dobrom rezultatu.
 
Kaže Dodig kako je za iduću sezonu na prvom mjestu da Ivan bude bez ozljeda.
 
-Cilj za iduću sezonu je da Ivan ostane prije svega zdrav. Okupili smo dobar tim oko Ivana i Filipa, tako da se dogodine nadamo još jednom Grand Slamu. To bi bio moj cilj kao trenera, jer vjerujem da ovaj tim zaista vrijedi za takvo nešto, kazao je u razgovoru iz Pariza za Hercegovina.info Mladen Mišo Dodig.