Davis Cup: Nadal odveo Španjolsku u polufinale

tenis, Rafael Nadal, doping, doping test, ATP Toronto, Marin Čilić, Rafael Nadal, Rafael Nadal, ATP, finale, Španjolska, tenis, Davis cup, Madrid, nadal

Tenisači Španjolske probili su se u polufinale završnog turnira Davis Cupa u Madridu, nakon što su u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju preokretom došli do pobjede 2:1 nad Argentinom, za koju je najzaslužniji najbolji tenisač svijeta u ovoj sezoni Rafael Nadal.

Argentinci su poveli u Caji Magici nakon što je Guido Pella svladao Pabla Carreno-Bustu sa 6:7 (3), 7:6 (4), 6:1. Tada je na scenu stupio svjetski broj 1 Rafael Nadal. Prvo je svladao Diega Schwartzmana sa 6:1, 6:2, a onda udružio snage s Marcelom Granollersom u odlučujućoj igri parova i donio pobjednički bod domaćoj reprezentaciji pobijedivši Maxima Gonzaleza i Leonarda Mayera sa 6:4, 4:6, 6:3 u dvoboju koji je završio jedan sat iza ponoći, davno nakon što su mjesto u polufinalu izborili španjolski suparnici, reprezentacija Velike Britanije.

Britanski tenisači izborili su polufinale svladavši Njemačku s 2:0. Prvo je Kyle Edmund pobijedio Philippa Kohlschreibera sa 6:3, 7:5, da bi potom Daniel Evans slavio protiv Jan-Lennarda Struffa sa 7:6 (6), 3:6, 7:6 (2).