Svečano proglašenje športaša godine općine Ljubuški

...i svečanim proglašenjem športaša godine općine Ljubuški za 2010. godinu.Tom prigodom načelnik općine Nevenko Barbarić i njegov pomoćnik Ivica Boras uručili su diplome i poklone nagrađenim sportašima.

U kategoriji do 18 godina za najbolju sportašicu proglašena je Andrijana Jelčić, rukometna vratarka, rukometaš Mirko Herceg najbolji je sportaš do 18 godina. Rukometašica Maja Prusina, članica RK Borac Banja Luka te Mirko Alilović, rukometni vratar i član Celja Pivovara Laško proglašeni su najboljim sportašima, a najbolji sportski kolektiv je HRK Izviđač MI grupa.

U glazbenom dijelu programa nastupili su polaznici Osnovne glazbene škole Ljubuški - Josipa Boban, Antonia Vukšić, Klara Vukojević i Katarina Spajić, potom polaznici Srednje glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara - Josip Bošnjak i Krešimir Vukojević te studentica Glazbene akademije Sveučilišta u Mostaru Silvija Vukojević.Oni su izvodili djela poznatih skladatelja klasične glazbe. Svoje literarne radove čitali su Ivana Barišić i Mirna Rašić.

Proslava Dana općine Ljubuški nastavlja se danas. U samostanskoj dvorani na Humcu s početkom u 18,30 sati održat će se predavanje o Komunističkim zločinima i masovnim grobnicama na području općine Ljubuški u II. Svjetskom ratu i poraću. Predavači su: fra Andrija Nikić, Tihomir Glavaš, dr. Davorka Sutlović. Proslava dana općine bit će obilježena još nizom manifestacija kulturnog i zabavnog sadržaja u petak, subotu i nedjelju, a završava u ponedjeljak 21. veljače.

radioljubuski