Sve je dogovoreno: G. Vučević ostat će na klupi Hajduka

Goran Vučević ostaje na klupi prve momčadi Hajduka, no po novom s puno većim ovlastima nego do sada. Vučević će samostalno birati suradnike, njegova riječ bit će ključna kada su u pitanju odluke o prodajama i kupovinama igrača, a kontrolirat će i rad omladinskog pogona, na čelu kojeg će samostalno izabrati čovjeka od svog najvećeg povjerenja. Vučević dakle postaje manadžer engleskog tipa, on će u naredne dvije i pol godine u svojim rukama držati sve konce stručne politike Hajduka.

Sve uvjete koje je Vučević postavio pred Keruma i Sapunara, oni su prihvatili i obje strane su zadovoljne ishodom sastanka. Formalno, dogovor još mora potvrditi Nadzorni odbor, no kad se zna da u njemu sjede ljudi koje je osobno izabrao Željko Kerum, to će doista biti samo formalnost.

Jedan od kandidata za upražnjeno mjesto voditelja omladinskog pogona je iskusni trener Ivica Matković, no izgledna je i opcija da se u rad kluba ponovno uključi Igor Tudor.

Dogovor s Vučevićem samo je prvi u nizu koraka prema konsolidaciji narušene hijerarhije u Hajduku. Slijedeći koraci trebali bi biti izbor predsjednika i njegovih suradnika, te transferi igrača. Ukoliko sve bude išlo po planu, Hajduk će nakon prodaje Senijada Ibričića stupiti u pregovore s dvojicom Omišana, Ivicom Križancem i Matom Bilićem, koji bi trebali pojačati Hajduk u zimskom prijelaznom roku.

izvor: 24sata.hr