FOTO  Sportska priča sa sjevera Mostara

... hrvatskog plivača Gordan Kožulja upravo iz Potoka naselja desetak kilometara sjeverno od Mostara. Najpoznatiji sportaš koji dolazi sa ovih prostora danas je Toni Šunjić stoper reprezentacije Bosne i Hercegovine u nogometu i član Zorya, nogometnog kluba iz elitnog razreda ukrajinskog nogometnog prvenstva.

Toni Šunjić je svoje prve nogometne korake napravio u mostarskom Zrinjskog da bi ga put odveo u Belgiju gdje se zadržao jedan kraći period. Nakon ponovnog povratka u Mostar i Zrinjski put ga vodi u daleku Ukrajinu gdje trenutno nastupa za momčad Zorya. Duži niz godina Toni je bio mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine da bi tijekom prošle godine postao i A reprezentativac BiH.

Osim Tonija Šunjića iz Bijelog Polja/Vojna dolaze nešto mlađi naraštaj nogometaša koji nastupaju za klubove u regiji. Ivo Zlatić i Pero Zovko sa dosta uspjeha brane boje mostarskog Branitelja kluba koji se natječe sa dosta uspjeha u 1. Ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Obojica su svoje prve korake napravili u mostarskom Zrinjskom a Pero Zovko je i jedan kraći period nastupao za A momčad mostarskog premierligaša. Danas obojica su dosta važne karike kluba iz mostarskog naselja Rodoč.

Ipak zasigurno prvo ime mladih nogometaša koji dolaze iz Bijelog Polja je Zvonimir Kožul. Mladi nogometaš i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine koji nastupa za momčad NK Široki Brijeg. Ovaj mladi nogometaš dosta je prašine podigao prije koju godinu kada je zajedno sa Ivanom Barišićem odlučio napustiti Zrinjski i pristupiti klubu sa Pecare.

Tada su ova dva mlada reprezentativca dosta uzdrmali odnose hercegovačkih premierligaša Širokog Brijega i Zrinjskog. Zvonimir Kožul je nogometaš pred kojim je zaisigurno velika karijera i nije ništa čudno da već sada šef struke Širokog Brijega Slaven Musa na njega dosta ozbiljno računa.

Osim nogometaša Bijelo Polje i Vojno se može pohvaliti i odličnim uspjesima svojih mladih sportaša koji se bave džudom. Već drugu godinu u Vojnu trenira jedna sekcija članova Judo kluba Borsa iz Mostara. U protekloj godini ovi mladi džudisti su osvojili više od 40 medalja sa raznih međunarodnih natjecanja te na najbolji način prezentovali svoj klub u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

U svakom slučaju ovo je samo jedan mali dio sportaša koji marljivo rade i ostvaruju rezultate, a ovim putem pozivamo i ostale da nam se jave, da na našem web portalu objavimo i o ostalim sportašima koje svakodnevno sretnete na ulici ili sportskom borilištu.

Hercegovina.info