Šokantno: Bosna uz Široki u NLB ligi

Otako je zajedničke lige zna se tko su nedodirljivi u ovom sportu, a kako njih štite sve institucije pitanje je zašto se košarka uopće igra. Svake sezone se čeka sami početak natjacanja da se usuglasi kalendar i sustav natjecanja, i sve to uz blagoslov najvećih klubova. HKK Široki je ove godine bio neprikosnoven u domaćem natjecanju i više nego zasluženo slavio titulu. Druga je mala Igokea iz Aleksandrovca koja svake godine ulaže mnogo u ovaj sport da bi napravili iskorak iz domaće lige. Ove godine to im je i uspjelo za rukom te su se zahvaljujući igrama na parketu našli u finalu doigravanja i tu zasluženo izgubili od boljih.

Sa pravom su se ljudi iz Igokee nadali da će njihova igra na parketu i osvojeno drugo mjesto biti dovoljno da oni ove godine učestvuju u NLB Ligi. Međutim iz vodstva lige stiže hladan tuš u obliku vijesti da će u NLB Ligu opet Bosna bez obzira na svu nemoć koju je ove godine ta ekipa pokazala na parketu. Šuplja je priča da je Sarajevo zanimljivije tržište od Aleksandrovca sa obzirom na posjetu košarkaškim utakmicama u ovim gradovima. Mali Aleksandrovac redovito ima punu dvoranu, dok velika Bosna igra pred praznim tribinama.

Povrh svih problema koje ima sport u ovoj državi ovo je još samo jedan u nizu dokaza da se ovdje ne isplati sport. Uzalud su  košarkaši Igokee potrošlili toliki trud i novac igrajući prvo regularni dio prvenstva, a zatim i doigravanje za košarkaškog prvaka. Isto bi im se pisalo da su bili zadnji u doigravanju, jer u svakom slučaju sarajevski lobi je odlučio da njihov mezimac ide u za ove prostore prestižnu NLB Ligu.

Sada kada se zna tko su naši predstavnici u NLB Ligi sigurno će se sastaviti i kalendar natjecanja. Nedodirljivi će odlučiti da li će igrati domaću ligu, ili će se opet priključiti natjecanju u doigravanju. Bilo kako bilo ovaj šokantan potez vodstva NLB Lige osim nepravde jasna je poruka Zrinjskom, Borcu, Slobodi da se ne smiju drznuti pa pokušati ugroziti nedodirljive. Igokea je taj pokušaj evo skupo platila, a našu državu će opet i ove godine sramotiti sarajevska Bosna po parketima regije.

hercegovina.info