Serena Williams četvrtu godinu zaredom najplaćenija sportašica svijeta

Serena Williams četvrtu godinu zaredom najplaćenija sportašica svijeta

Američka tenisačica Serena Williams, deseta igračica svijeta, četvrtu godinu zaredom je najplaćenija sportašica svijeta objavio je financijski magazin Forbes.

Američka revija je izračunala da je pobjednica 23 Grand Slam turnira za 12 mjeseci zaradila 29,2 milijuna dolara, od toga "samo" 4,2 miliona od turnirskih nagrada.

Druga na listi, na kojoj dominiraju tenisačice, je Japanska Naomi Osaka sa 24,3 milijuna dolara, treća nekadašnja pobjednica Wimbledona Njemica Angelique Kerber sa 11,8 milijuna, a četvrta prošlogodišnja pobjednica Wimbledona Rumunjka Simona Halep.

U Forbesu su u obzir uzete novčane nagrade s turnira, plate, bonusi, sponzorski ugovori i zarade s nastupa od 1. lipnja 2018. do 1. lipnja 2019.

Najbolje plaćena sportašica na Forbesovoj listi, koja nije iz tenisa, je američka nogometašica Alex Morgan, koja je na 12. mjestu sa zaradom od 5,8 milijuna dolara.

Pored Morganove među "top 15" od sportašica koja nisu iz svijeta tenisa, nalaze se još samo indijska igračica badmintona PV Sindhu i tajlandska golferka Ariya Jutanugarn.

(fena)