Rukometni junaci Alilović i Buntić nakon super Marija

Mirko Alilović, Denis Buntić, hrvatski rukometaši

Još dobro nije ni proslavljen uspjeh hrvatskog tenisača Marina Čilića, a Hercegovina već ima nove sportske heroje. Ovih dana to su Mirko Alilović i Denis Buntić. Na njihovim krilima hrvatska rukometna reprezentacija izborila je polufinale Europskog prvenstva. Alilović je obranio 18 udaraca, a Buntić postigao osam pogodaka i igrao najbolje otkako je u reprezentaciji. Obojica su igrača rođena u Ljubuškom gdje su zajedno i napravili prve rukometne korake. Bili su suigrači u španjolskom Ademaru iz Leona sve dok Mirko nije otišao u Celje. Njihov rodni grad je na nogama.

– Ugodna napetost zbog hrvatskih rukometaša traje već godinama, drago mi je da je i moj sin dio toga. Denis je igranjem u Sloveniji i sada u Ademaru iz Leona napredovao i zajedno s godinama i iskustvom to sada dolazi do izražaja. Lino je to uočio i Denis mu je uzvratio onako kako i treba. U kući utakmice gledamo supruga Vinka i ja i uvijek bude društva, osjećaji su burni – istaknuo je Denisov otac Franjo Buntić.

Denis je htio da mu u Beč doputuju kći i supruga, ali je kći još mala pa su zaključili da je bolje da ostane kod kuće. Alilovići su već u Beču.

- Odlični su i Mirko i Denis, dao im Bog snage da nastave tako. Sve to budno pratimo na TV-u, treba to sve preživjeti, ponosim se svojim mlađim bratom, on je najmlađi od nas troje i za mene je uvijek moj mali Mirko. Presretna sam zbog njega - veselo je smijući se rekla Kristina Majić, sestra hrvatskog vratara.

Zadovoljni su i u Izviđaču.

– S mnogo emocija proživljavamo svaku utakmicu, a posebice zato što su njih dvojica postali nositelji igre. Mirko se ustalio, Denis dobiva sve više povjerenja. Nadamo se da će u sljedećim utakmicama biti i bolji – rekao je njihov nekadašnji trener Zdenko Grbavac.

sportal.hr