ŽRK Ljubuški pobjedom protiv Goražda 30:23 u završnici Kupa

Ovom pobjedom ljubušanke su samo potvrdile ono što su već ostvarile u Goraždu i, tako su se osmi put od kada se igra Kup BiH našli u završnici tog najmasovinejg natjecanja u BiH rukometu.

Inače, utakmica je od samog početka protekla u ritmu koji su nametnule domaće igračice i, na početku susreta se odmah vidjelo da će domaće ostvariti laganu pobjedu. U prvom dijelu razlika se povećavala iz minute u minutu i na odmor se otišlo rezultatom 19:11 za domaće.

U nastavku ista priča, mada su gošće uspjele jedno zaprijetiti i doći na samo pet zgoditaka zaostatka. Do kraja susreta trener domaćih je izmjenio svih šesnaest igračica koje su bile u zapisniku utakmice što se nije odrazilo na rezultat i, Ljubuški je slavio visokih 30:23 u ovom susretu. Kod domaćih ne treba posebno nekoga izdvajati jer je igrao kolektiv, a što se tiče gošći utisak je da su mogle bolje ili su se čuvale za sutrašnji prvenstveni susret istih protivnika.

Dakle, ljubušanke su se plasirale u završnicu Kupa gdje ih očekuje Mira iz Prijedora, te pobjednici susreta Borac - Zrinjski i Ilidža - Katarina.

Sutra u 17. sati u Gradskoj sportskoj dvorani ponovno se sastaju Ljubuški i Goražde u okviru 22. kola Premijer lige za rukometašice.

[Ljubuski-online]