FOTO  ŽRK Ilidža-ŽRK Izviđač 18:21

ŽRK Izviđač, ŽRK Ilidža

Gošće su u Sarajevo stigle sa prednošću od sedam golova iz prvog susreta odigranom u Ljubuškom. Susret u Gradskoj dvorani u Ljubuškom završen je rezultatom 31:24 u korist rukometašica iz Hercegovine, pa je pred Ilidžankama bio ozbiljan zadatak da dođu do prolaza u narednu rundu takmičenja.

Prvo poluvrijeme izuzetno tvrda utakmica, u kojoj smo vidjeli malo pogodaka i puno promašenih zicera sa obje strane. U prvoj trećini utakmice izuzetno malo golova. U 6. minuti na semaforu je stajalo 1:1, a u 20. minuti 4:4. Tek u zadnjih deset minuta utakmice gledali smo nešto efikasniju utakmicu. Domaće su imale priliku da na pauzu odu sa tri pogotka prednosti. Kod rezultata 9:7 za domaće rukometašice nisu uspjele da postignu pogodak, dok su gošće realizovale svoj napad, pa se na odmor otišlo sa prednosšću domaćih od 9:8.

Drugo poluvrijeme gošće bolje otvaraju i prave rezultatski preokret, pa nakon 15 minuta igre u drugom dijelu imaju prednost od plus četiri (17:13). Pokušavale su domaće rukometašice da dođu do preokreta, ali jednostavno danas im ništa nije polazilo za rukom. Gošće su znalački čuvale stečenu prednost i na kraju zasluženo stigle do pobjede u ovom duelu rezultatom 21:18.

Najefikasnije u redovima domaćih bile su Almedina Imširović sa 5 i Iris Škaljić sa 4 postignuta pogotka, dok su u redovima rukometašica Izviđača najbolje bile Marija Boras sa 8 i Branka Majstorović sa 6 postignutih golova.

sport1.ba