ZRK Hrasnica-HŽRK Ljubuški 31:32

HŽRK Zrinjski, HŽRK Ljubuški, HŽRK Ljubuški, ŽRK Hrasnica
Krajnji rezultat utakmice bio je 32:31 za Ljubuški, a domaće igračice Hrasnice su na poluvremenu vodile 17:15.

Prvo poluvrijeme utakmice bolje otvaraju rukometašice Ljubuškog i brzo prave rezultatsku prednost od nekoliko zgoditaka, koju domaće igračice sustižu u dvadesetoj minuti susreta ponajviše zbog tri isključenja koja je zaradila Katarina Pavlović. Do poluvremena Hrasnica dolazi i do prednosti od dva zgoditka.

Drugi dio opet bolje otvaraju ljubušanke i već nakon desetak minuta dolaze do prednosti od četiri zgoditka. Semafor je pokazivao 23:19 za ekipu Ljubuškog Hum. Nakon toga opet se ponavlja situacija iz prvog dijela i u posljednjih desetak minuta ulazi se sa neriješenim ishodom 29:29, ali nekoliko sjajnih obrana petnaestogodišnje Šumelja i izvrsna igra Maje Zovak donose Ljubuškom nove gostujuće bodove u Premijer ligi. Maja Zovak, iako je igrala sa visokom temperaturom bila je neriješiva enigma za Hrasnicu, te je postigla 11 zgoditaka za Ljubuški.Solidna je bila i Šimić sa 8 zgoditaka, a u listu strijelaca su se upisali i Dodig 5, Nosić 3, Katarina Pavlović i Boto po 2, te Mišetić sa 1 postignutimm zgoditkom.

Naredni tjedan u Ljubuškom igra se hercegovački derbi kada u goste ljubušankama dolazi favorizirani mostarski Zrinjski, koji je istakao kandidaturu za prvo mjestu u Premijer ligi.

[Ljubuski-online]