Zoran Trlin: Sigurno ćemo biti još jači sljedeće sezone

grude prvakinje
Još od ranije je jasno da su Gruđanke opet suvereno obranile naslov prvakinja Bosne i Hercegovine, ali su sezonu još uspješnijom učinili i uspjesi u mlađim dobnim kategorijama, piše dnevni-list.ba.

- Obranili smo naslove prvaka u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, ali smo ovoga puta napravili iskorak i u rezultatima mlađih dobnih kategorija. Kadetkinje (2000. godište) i cicibanke (2004. godište) su bile doprvakinje BiH, priča predsjednik Gruda Zoran Trlin, nakon što je klub završio s ovosezonskim aktivnostima s prošlotjednim turnirom mlađih kadetkinja u Metkoviću.

- Tako su naši rezultati ukupno bolji nego prošle sezone, a to što smo bili onemogućeni da branimo Kup nije naša greška.

Kup BiH u ženskoj konkurenciji nažalost prethodne sezone nije odigran, a kompletna priča oko toga vrlo brzo je pala u zaborav.

- Nismo imali priliku braniti Kup BiH zbog neodgovornosti i bahatosti pojedinaca. Predsjedništvo RS-a BiH, je prvo donijelo odluku da mi budemo domaćini, pa onemogućilo da se izvrši. Ali eto kod nas se takve stvari događaju. Nadam se da će se to promijeniti s ustrojem novog Saveza, ali i da ćemo postići jednakopravnost ženskog sporta, kaže Trlin.

Slijede pripreme za Kup EHF

U klubu očekuju da će pripreme seniorki krenuti početkom kolovoza.

- Dosta će utjecati to hoćemo li igrati prvo ili drugo kolo Kupa EHF-a koji smo prijavili, kaže Trlin i pojašnjava da je ždrijeb u srpnju.

- Pokušavali smo preko EHF-a i RS-a BiH osigurati da zbog lošije kvalitete bh. ženskog rukometa igramo Challenge Kup, međutim to nam nije dozvoljeno od EHF-a. Izričito je naloženo da se igra Kup EHF i mi ćemo kao i svake prethodne godine sudjelovati, dodao je.

Ciljevi kluba su i dalje prvenstveno razvijati mlade igračice, pružiti im mogućnost da uz stručno vodstvo razvijaju svoje rukometne vještine, a onda ih i prenesu na teren u svim dostupnim natjecanjima.

- Planovi su isti, pripremiti se i igrati što bolje pa ćemo vidjeti za koje će to mjesto biti dovoljno, govori predsjednik Gruda i dodaje kako je već bilo par promjena u ekipi:

- Neke djevojke idu u Zagreb na studij, Gabrijela Gudelj je otišla igrati u Gjovik (Norveška), ali većina djevojaka će ostati tu. Promjene su takve da će ekipa sigurno biti jača nego prošle sezone, pogotovo što su djevojke iskusnije za još jednu godinu dana, a one koje nam stižu će biti u najmanju ruku jednako kvalitetne. Ali to će ukupno biti vrlo male promjene, zaključio je.

Neviđena dominacija seniorki

Grude su ovog ljeta (klub je formiran u kolovozu 2009.) osvojile već treći naslov prvakinja Bosne i Hercegovine, i to u četvrtoj sezoni nastupanja u Premijer ligi. U svojoj prvoj sezoni među premijerligašima su Gruđanke imale skor 15-7, u drugoj 19-1, u trećoj rekordnih 22-0, a prethodne 19 pobjeda, jedan remi i bez poraza. Posljednji su puta pognutih glava parket napustile još u 6. kolu natjecateljske 2014./2015. godine, konkretno 9. studenog 2014. godine kad su u Mostaru izgubile od Katarine (32:31). U nizu su od 56 premijerligaških utakmica bez poraza.