Ženski rukometni klubovi obustavljaju natjecanja u Premijer ligi BiH

HŽRK Grude Autoherc, ŽRK Krivaja, HZRK Grude, HŽRK Grude Autoherc, rukomet, skupština, HZRK Grude, HŽRK Grude Autoherc, humanitarna utakmica, HZRK Grude, žrtvama kupresa, rukomet, žene, Premijer liga BIH rukomet
...saveza BiH (UO RSBiH) da je svih 12 klubova, sudionika Premijer lige BiH donijelo odluku da obustavi natjecanje u sezoni 2017./2018. do rješavanja njihovih zahtjeva.

Udruženje se 26. rujna obratilo UO RSBiH i povjereniku natjecanja Arijani Vojić zahtjevom, u kojem se između ostalog traži, smanjenje troškova ženskim rukometnim klubovima u Premijer ligi BiH kao i poboljšanje statusa ženskog rukometa u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da Udruženje do danas nije dobilo odgovor, doneseni su zaključci u kojim se od UO RSBiH zahtijeva da radi u interesu klubova i protiv dugogodišnje diskriminacije.

"Nezauzimanjem stava oko naših zahtjeva od 26. rujna nastavlja se dugogodišnje ignoriranje i diskriminacija ženskog rukometa i ženskih rukometnih klubova u BiH. Ignoriranje naših zahtijeva za smanjenjem troškova natjecanja i to kroz ograničenje troškova klubova za službene osobe na 500 KM po utakmici i oslobađanje od plaćanja kotizacije za ženske klubove za sezonu 2017./2018, samo pokazatelj da ne postoji ni minimum razumijevanja niti dobre volje da UO RSBiH uradi išta čime bi pomogao i olakšao rad ženskih rukometnih klubova", navodi se, između ostalog, u priopćenju Udruženja ženskih rukometne klubova.

Iz Udruženja napominju da se i dalje ništa ne radi kada je u pitanju ženska reprezentacija i da je podrška ženskom rukometu u BiH od strane UO RSBiH samo deklarativna te da se ne radi apsolutno ništa osim obećanja na ostvarivanju jednakopravnosti ženskog rukometa.

Udruženje je najavilo da će o stanju ženskog rukometa u BiH obavijestiti i Europsku rukometnu federaciju (EHF).

Nakon dva odigrana kola odluku o obustavi takmičenja u Premijer ligi BiH donijelo je sljedećih 12 klubova: RK llidža, OŽRK Jedinstvo AR, HŽRK Grude ŽRK Mira, ŽRK Krivaja ŽRK Neretva, ŽRRK Izviđač CO, HRK Katarina, ŽRK Bihać, ŽRK Dubica, i ŽRK Hadžići DIDO.