Željko Babić više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Željko Babić
Željko Babić
Odluka je to članova Upravnog odbora HRS-a čija je izvanredna sjednica sazvana odmah nakon šokantnog poraza od Slovenije, a jedina točka bila je upravo rasprava o smjeni kompletnog stožera koji nas je doveo do bronce na EP-u i četvrtog mjesta na SP-u.

- Smijenjeni su zbog nedosljednosti i načina na koji je reprezentacija vođena u zadnjih godinu dana, počevši od natjecanja u Poljskoj pa sve do ovoga u Francuskoj. Ništa se nije popravilo od Poljske, preko Herninga, Rija pa sve do Francuske. Ja tu ne pričam o struci već o nekim stvarima koje su se događale u vođenju reprezentacije i što se tiče samog vođenja - rekao je Tomislav Grahovac.

Predsjednik saveza otkrio je kako ćemo ime novog izbornika, a samim time i njegovih pomoćnika saznati u idućih mjesec dana.

- Novi izbornik sam će birati svoje pomoćnike i kompletan stručni stožer. Razgovarat ćemo s kandidatima za izbornika idućih dana, a u komisiji koja će razgovarati s njima smo Zoran Gobac, Damir Poljak i ja - rekao je Grahovac, no nije želio otkriti imena glavnih kandidata:

- Ima više kandidata s kojima ćemo obavljati razgovore.

Igrači su iskazali povjerenje izborniku i želju da ostane na klupi reprezentacije, no Grahovac tu ne vidi nikakav problem.

- Uz dužno poštovanje prema igračima smatram da je Upravni odbor do sada birao i smjenjivao izbornika, pa je tako bilo i sada. Izbornik nije podnio izvješće nakon Francuske, ali odluka je sada već ionako donesena. Nedosljednosti u vođenju bile su dovoljan razlog odboru da izglasa nepovjerenje stožeru, a pogotovo ako se zna da do Eura u Hrvatskoj imamo malo vremena, tek 10 mjeseci. Smatrali smo da se na ovakav način više nije moglo.

Pričao je Babić da je četvrtfinale glavni cilje reprezentacije, no Grahovac je sada otkrio da to nije bio stav saveza.

- Mi nismo postavili takav cilj, to je netko samoinicijativno rekao. Doista ne znam tko je to rekao. Jedan od razloga zašto smo izglasali nepovjerenje neambizioznost stožera za osvajanjem medalja. Reprezentacija je uvijek težila osvajanju medalja, a zadovoljstvo osminom finala ili četvrtfinala bez obzira na sve nije dovoljno.

24sata.hr