Željko Babić se upravo oprostio od klupe Hrvatske...

Željko Babić
Dva poraza u dva dana, oba u već dobivenoj situaciji, pogotovo ovaj protiv Slovenije, bila bi previše i za nekog s puno većim renomeom nego što je Babićev, piše 24sata.hr.

Nevjerojatno je da tako iskusan stručnjak na ovako važnoj utakmici zove time-out kad nam sve ide od ruke, kod plus četiri u prvom poluvremenu i u situaciji s igračem više, a skamenjeno gleda dok se Slovenci vraćaju s minus osam, sedam, šest, pet...

Iz aviona je bilo vidljivo da Duvnjak u završnih 10 minuta više nije mogao stajati na nogama, a kamoli šutnuti odlučujuću loptu. Posve je nejasno zbog čega je u dobrom dijelu utakmice Babić zaboravio na Marka Mamića, zašto su lopte bez ikakvog razloga prestale stizati do Štrleka koji je s lijevog krila zabio šest golova. Jedan time-out Veselina Vujovića promijenio je sve, očajnički je krenuo u napade od 10, 15 sekundi i nadmudrio skamenjenog Babića, koji je blijed, vidno šokiran samo gledao s klupe kako mu se momčad raspada.

- Hoću li ostati izbornik? A moram pričati sa ženom - rekao je nakon utakmice mrtav ozbiljan Babić.

Netko će mu ovih dana morati reći da je ne mora ništa pitati, da je ovo njegov kraj na klupi hrvatske rukometne reprezentacije, a vrlo lako mogao bi biti i krah cijelog projekta kojeg su zadnjih godinu, dvije vodili Balić i Metličić.

Stvar je vrlo jednostavna - Hrvatska se raspala protiv Poljske na Olimpijskim igrama, pa još jednom, na najnevjerojatniji mogući način, večeras u Parizu... A prvenstvo u Hrvatskoj prevelik je događaj da bi rukometni faraon Zoran Gobac i dalje vjerovao treneru koji više ne donosi medalje.