FOTO  Zdravko Medić: Ne razmišljamo o ničemu drugom, već samo o pobjedi

press rukomet zrinjski

... i susreta između HMRK Zrinjski i RK Krivaja.

Zrinjski je s tri vezane pobjede ponovno došao do treće pozicije koja vodi u play-off, a sada slijedi domaći susret protiv deseto plasirane Krivaje i iz mostarskog kluba se nadaju novom slavlju na Bijelom Brijegu.

Pred novinare su izašli trener HMRK Zrinjski, Zdravko Medić i desni vanjski rukometaš, Mario Babić.

„Dolazi nam Krivaja iz Zavidovića, ekipa koja nas je pobijedila u prvom dijelu sezone i ekipa koji je taj jesenji dio prvenstva dobro igrala. Imali su dosta problema s ozljedama i još uvijek nisu kompletni, što se odrazilo na njihovo stanje na ljestvici. Pozicije na tablici i činjenica da igramo kući pred domaćom publikom daju nam za pravo reći kako smo mi u ovoj utakmici veliki favoriti. Ne razmišljamo o ničemu drugom, već samo o pobjedi koja nam daje za pravo da razmišljamo dalje u našem cilju koji je očuvanje trećeg mjesta i plasman u doigravanje za prvaka", rekao je trener Zdravko Medić, te se osvrnuo na probleme s ozljedama svoje momčadi:

„Kapetan Bernard Mandarić, koji ima probleme s ahilovom tetivom i trbušnim zidom, nam neće biti na raspolaganju u ovoj, ali i u narednih nekoliko utakmica. Imamo problema i s Filipom Vistoropom koji ne trenira dva dana, ali se nadamo kako će biti spreman za subotnji susret. Vjerojatno ćemo igrati bez Darke Martinovića koji također ne trenira cijeli tjedan i ima problema s leđima. Ali, bez obzira na ovo sve, ponavljam, mi igramo kući, mi želimo zadržati treće mjesto i ne dolazi u obzir ništa drugo osim pobjede."

Trener Medić nije pravio računicu koliko bodova je potrebno Zrinjskom kako bi zadržao treću poziciju, ali ipak je objasnio što je Plemićima potrebno za olay-off.

„Potrebno je pobijediti sve domaće utakmice i uzeti 6 bodova na gostovanjima. Igramo četiri utakmice vani i smatram kako su nam dvije pobjede dovoljne. Sve utakmice koje igramo vani će biti jako teške. Gostujemo u Goraždu već sljedeću srijedu protiv ekipe koju samo jedan domaći poraz dovodi u zonu ispadanja. Te ekipe računaju na domaće pobjede, jer teško mogu u gostima nekoga pobijediti. Gostujemo u Doboju koji se grčevito bori za ostanak i koji je u ovom drugom dijelu sve domaće utakmice pobijedio. Zatim idemo u Živinice kod Konjuha i smatram kako je to ekipa koja će se do kraja boriti s nama za tu treću poziciju. Oni su sigurno jedna kvalitetna ekipa, ekipa koja je skuplja od nas i iskusnija, ali naše prednosti su fizička pripremljenost i mladost. Mi smo njih u Mostaru pobijedili sa sedam razlike i ako se gore bude gubila utakmica, bit će vrlo važno ne izgubiti više od tih sedam golova, jer bi se na kraju mogla gledati gol razlika. Zadnja utakmica vani, za koju se nadam da neće biti toliko naporna i teška je gostovanje u cazinu kod Krajine. Nije sportski reći, ali nadam se kako će Krajina već tada ispasti iz lige i kako nam neće praviti probleme. Ne daj Bože samo da ta utakmica njima odlučuje za ostanak, jer bi to onda bila nemoguća misija s obzirom na okolnosti kakve su kada se gore igra", kazao je Medić.

Nakon trenera Zdravka Medića, svoja očekivanja od utakmice s Krivajom iznio je i desni vanjski rukometaš Mario Babić:

„Mi svaku utakmicu idemo po pobjedu, pa tako i u ovom susretu. U Mostaru smo uvijek favoriti, ne damo Mostar nikome, a imamo i dodatni razlog protiv Krivaje, jer su nas pobijedili u prvom dijelu sezone i želimo im se revanširati. Vjerujem kako ćemo i uz pomoć publike, koja nam svaku utakmicu daje vjetar u leđa i koja je naš osmi igrač, pobijediti i u subotnjem ogledu, te nastaviti borbu za treće mjesto", kazao je Mario Babić, te se osvrnuo na svoje igre i gre momčadi:

„Ne mogu reći da nisam zadovoljan svojim igrama. Mi smo mlada ekipa koja se nadopunjuje na svim pozicijama u svakoj utakmici i dajemo sve od sebe. imamo nekoliko iskusnih igrača koji nam pomažu sa svojim savjetima, tako da mislim kako smo dobra i kvalitetna ekipa i kako možemo zadržati tu treću poziciju."

Utakmica HMRK Zrinjski - RK Krivaja igra se u subotu u Mostaru (dvorana Bijeli Brijeg) s početkom u 20 sati.

Sljedeća utakmica protiv RK Krivaje u okviru XIX. kola Premijer lige BiH, igra se subotu 11. ožujka 2017. u dvorani Bijeli Brijeg s početkom od 20:00 sati.