VUKŠIĆ I BOŠKOVIĆ NAJAVILI DERBI Izviđač traži tri boda kod Vogošće!

Milan Vukšić, rk vogošća, RK Izviđač Central Osiguranje, rukomet, Mladen Bošković

Rukometaši Izviđača, večeras će u okviru 14. kola domaćeg prvenstva gostova u Vogošći.

Skauti u ovaj susret ulaze na krilima pobjede iz proteklog kola, kada su na domaćem parketu, u debiju novog trenera Petra Šuvaka na klupi, svladali Iskru s deset golova razlike - rezultatom 42:32.

Biti će ova utakmica prilika za Izviđač da nastave pobjednički put te se pokušaju iskupiti za lošije rezultate u dosadašnjem tijeku sezone.

No, s druge strane Vogošća je samo četiri boda iza Izviđača, te će imati veliki motiv za pobjedom kako bi se što više približili vrhu ljestvice i konačno zaredali rezultate koji bi opravdali visoka očekivanja i ulaganja na početku sezone.

Jedan od mladih igrača od kojega se jako puno očekuje je i mladi Milan Vukšić. Kako kaže za Hercegovina.info, u Vogošću njegova momčad ide na pobjedu.

- Ne idemo u Vogošću s bijelom zastavom, naprotiv idemo pobijediti pod svaku cijenu. Moramo biti što agresivniji i pokušati zabiti što više "lakih" pogodaka. Vjerujem kako možemo do pozitivnog rezultata.

Kakav vas domaćin očekuje?

-Vogošća je jedna jako dobra momčad, iako dosadašnji rezultati to baš i ne govore. Moram biti iskren i reći kako su mi i nepoznanica, budući da je puno novih imena došlo u njihove redove te da im treba određeno vrijeme da sve to poslože.

Prije desetak dana na klupu Izviđača je došao i novi trener?

-Tako je. Moram kazati kako je s njim došao i novi stil igre. No, s vremenom će stvari doći na svoje.

Može li se Izviđač u ovoj sezoni vratiti na mjesto koje mu pripada, a to je vrh bh rukometa?

-Može. Treba samo malo više koncetracije u završnicama utakmica, što će nam sigurno donijeti veliki broj bodova, a to bi značilo povratak među tri ili četiri najbolje momčadi u prvenstvu, kazao je Vukšić za Hercegovina.info.

Pobjedu očekuju i u domaćem taboru - RK Vogošča PH. Jedan od nositelja igre u nastavku prvenstva, trebao bi biti i bivši igrač Zrinjskog, Mostarac Mladen Bošković:

Loše smo ušli u sezonu i to nas je dovelo u situaciju da se moramo "čupati". Pobjeda je imperativ te ćemo od samog početka morati igrati agresivno u obrani te pametno u napadu. Izviđač je mlada ekipa i sigurno nije za podcijeniti, ali mi očekujemo tri boda, poručilo je desno krilo.

Utakmica se igra večeras od 19 sati u Sportskoj Dvorani"Amel Beckovic".