Vogošća u derbiju pobijedila Izviđač

HRK Izviđač, rk vogošća
Konačan rezultat glasio je 28-19 za Vogošću, čime je domaća momčad nastavila sa probojem ka vrhu ljestvice.

Nakon što u prvih 4 minute nije bilo golova ni sa jedne strane, Vogošća je uhvatila odličnu seriju i već u 10. minuti susreta, imala je 4 gola prednosti, a gosti još nisu bili postigli svoj prvi gol. Prvi gol Izviđač je postigao u 11. minuti, a do 15. minute su uspjeli blago smanjiti prednost Vogošće, pa je na semaforu stajalo 5-2.

Ipak, domaća ekipa je, nošena dosta brojnom publikom, igrala sjajno i nije mogla izgubiti, a Izviđač im nije mogao parirati. U 19. minuti utakmice, Vogošća je došla do 5 golova prednosti, rezultatom 8-3, a sa dobrom i stabilnom igrom su nastavili i kako se poluvrijeme bližilo kraju. U 25. minuti, Vogošća je vodila sa 11-5, a istom razlikom privela je i poluvrijeme kraju. Rezultat nakon prvih pola sata igre bio je 13-7, a golman Edin Tatar u završnici je obranio sedmerac gostujuće ekipe.

Vogošća je, očigledno izrevoltirana "muškom" igrom ekipe Izviđača u utakmici koju su ekipe u tijeku tjedna odigrale u Ljubuškom, bila itekako motivirana da dođe do visoke pobjede, a u sjajnom su nastupu pokazali igru dostojnu samog vrha tabele. Do 35. minute su vodili sa 15-8, a već u 4o. minuti Izviđač je bio potpuno razbijen, kada je rezultat bio ogromnih 19-11 za Vogošću.

Domaći su s dominantnom igrom nastavili i kako se susret bližio kraju i nisu dali Izviđaču ni u jednom momentu da se makar malo približi. U 46. minuti, rezultat je bio 20-13 za Vogošću, a u 50. minuti, domaći su vodili sa 22-14. Do kraja su domaći došli i do 10 golova razlike, a prednost je u 58. minuti iznosila 27-17. Do kraja domaći nisu zadržali dvocifrenu prednost, ali su slavili sa vrlo uvjerljivih 28-19.


Najefikasniji u redovima Vogošće u sinoćnoj pobjedi bio je Tarik Međić sa 11 golova. Osim njega, odlično je odigrao i Ivan Divković sa 7 golova.
S druge strane, najviše je pokazao Matej Hrstić, koji je postigaoÂÂ 5 golova.

RK VOGOŠĆA: Tatar, Đapo, Korjenić 3, Jelačić 1, Omerović 1, Geko 2, Međić 11, Haseljić, Hrbat 2, Purić, Omanović 1, Kadrić, Dervišević, Divković 7, Špiljak

RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI: J. Ereš 2, Bošnjak, Mandić 3, Čutura 1, Jarak 2, Boras, Šarac 2, A. Grbavac, J. Grbavac 2, A. Pavlak 1, M. Pavlak 1, Hrstić 5, Rodin, I. Ereš, Ivanković, Beljo

Izvor: sport033.com