VIDEO  Pogledajte divljanje austrijskog izbornika

Posebna priča austrijsko-hrvatskog rukometnog obračuna u Beču bio je domaći izbornik Dagur Sigurdsson. Čovjek je od svih 'naroda i narodnosti' u Austriji složio respektabilnu rukometnu momčad koja je uspjela dogurati do drugog kruga, na opće oduševljenje organizatora.

Islanđanin je 'namirišao krv' i u dvoboju protiv svjetskih doprvaka Hrvata, pa je svim silama htio do pobjede. Igrali su Austrijanci solidno, onoliko koliko su im Červarovi izabranici dopustili, a dopustili su im jako puno. 

To je glavni razloga zbog čega je dvoboj ušao u neizvjesnu završnicu, u kojoj je Sigurdsson sasvim poludio na suce. I prije kobne 56. minute je islandski stručnjak stalno odmahivao na odluke švedskog sudačkog para Canbro i Claesson, često je prigovarao i delegatu utakmice, no u toj žutoj minuti je pretjerao.

Nakon što su suci prekinuli jednu kontru Austrijanaca tražeći da se lopta propisno izvede, Sigurdsson je žestoko prosvjedovao, a pojedini austrijski igrači čak su nogama udarali po reklamama uz teren.

Čak ni tada Šveđani nisu isključili Islanđanina, već su to učinili na intervenciju zapisničkog stola. Sigurdsson je morao s terena, a u tunelu prema svlačionici 'stradala' je i jedna plastična bočica.

Net.hr