Veliko srce Hercegovine u Grudama

HZRK Grude
Veliko srce Hercegovine pokazalo se još jednom na 1. Memorijalnom turniru u rukometu koji nosi naziv "Željko Mikulić i Zoran Tica", u sjećanje na dvojicu sportskih entuzijasta koji su prerano napustili svoje Grude i svoju Hercegovinu, a uvijek su vrijedno radili za dobrobit sporta u Grudama, kako za rukomet tako i za ostale sportove.

Na ovom turniru prikupljala su se sredstva za pomoć 17-godišnjoj Petri Tolić iz Gruda koja boluje od cerebralne paralize. Prikupljeno je ukupno 7.142,50 KM. Također, pomoć Petri se i dalje nastavlja i to putem uplata na njezin račun te pozivom na humanitarni broj telefona 092 890 877.

Što se tiče rukometnog natjecanja dominirale su, naravno, višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine! Prvo je zagrebačka Trešnjevka slavila protiv HRK Katarine iz Mostara rezultatom 34:21, a Gruđanke su u čvrstoj utakmici protiv podgoričke Devetke slavile rezultatom 21:19. U utakmici za treće mjesto Katarina je pobijedila Devetku 29:22.

Zatim je uslijedilo odlično finale, a Gruđanke su za Željka i Zorana odigrale veličanstvenu utakmicu i pobijedile Trešnjevku rezultatom 24:20.

Najbolja vratarka turnira je Darjana Vukliš iz HŽRK Grude.

Najbolji strijelac je Ana Petrović iz HRK Katarina.

Najbolja igračica turnira je Nikolina Čutura iz HŽRK Grude.

Iz kluba, HŽRK Grude, koji su organizatori natjecanja i humanitarne akcije, zahvalili su se sucima današnjeg turnira, gospodi Žarku Hrstiću, Ivanu Šarcu i Anti Rašiću koji su se priključili akciji i odsudili turnir bez naknade.

Iz kluba su se zahvalili svima koji su pomogli humanitarnu akciju "Pomozimo Petri", a u prvom redu Crvenom križu Grude.

- Posebna zahvala ide našim sportskim prijateljima iz klubova sudionika turnira iz Trešnjevke iz Zagreba, Devetke iz Podgorice i Katarine iz Mostara. Vidimo se dogodine na 2. memorijalnom rukometnom turniru - poručili su iz kluba.

Grude i Hercegovino, svim ljudima iz BiH i Hrvatske koji su pomagali, u ime Petrine obitelji, hvala vam!

Grude.com