Vedran Delić: Vratit ću se u Zrinjski

Vedran Delić

Kao povratnik u tim iskusni Nikola Prce je bio predvodnik, ali njegova kvaliteta je svakako neupitna. Međutim, ugodno je iznenadio mladi Mostarac Vedran Delić (23), kojeg je i sam Prce prije utakmica pohvalio istaknuvši da “odavno nije vidio takvu ruku na lijevom krilu”.
- Puno znači kada mi kompliment udijeli rukometaš poput Prce, s iskustvom igranja u nizu europskih klubova, odnosno kakvo nema nitko u BiH. S druge strane, ni moji golovi ne bi došli da nije suigrača, pogotovo Prce s kojim je najjednostavnije igrati rukomet, govori Vedran Delić.

Lijevokrilni rukometaš sarajevske Bosne je protiv Estonije zabio 6, a Portugala 2 gola.
- Zadovoljan sam svojim nastupom, ali je moglo i bolje. Ipak nije lako prijeći na tu razinu poslije nastupa u Premier ligi. Obećavam da će publika ubuduće gledati i boljeg Vedrana.
Delić je prve nastupe za A tim upisao ljetos protiv Austrije i Srbije kada se to svelo na igru od po pet – šest minuta.
- Posljednji susreti su za mene prvi ozbiljni nastupi za reprezentaciju gdje sam imao 60 minuta igre protiv Estonije i više od 50 kontra Portugala. Velika je stvar za rukometaša iz Premier lige zaigrati za reprezentaciju jer se radi o sasvim različitoj razini.
A reprezentacija je u kvalifikacije krenula pobjedama koje vraćaju vjeru u tim.
- Protiv Estonije smo otvorili odlično, igrali dobru obranu te kontru i polukontru. Portugal je ipak bolja momčad, ali smo se pokazali kao jak kolektiv i napravili preokret.
Izabranici Dragana Markovića su se tako u svojoj kvalifikacijskoj skupini 5 postavili za jednog od favorita u borbi za doigravanje.

- Imamo dobre šanse, jer kako bismo kazali mi Mostarci – nismo ekipa “za baciti”. Pobjede Latvije su začudile sve nas, ali opet nisu oni tako loša momčad koliko sam naziv Latvija u rukometnom svijetu ništa ne znači. Imaju par igrača koji nastupaju u jakim klubovima i trebat ćemo biti oprezni s njima.
Timska igra i kolektiv koji su pokazali u prve dvije utakmice su zasad evidentno najjače oružje reprezentacije.
- Novi sam u ekipi, ali vidim po reakcijama starijih igrača da nikad prije u reprezentaciji nije bila tako dobra atmosfera. Držimo se zajedno na terenu i izvan njega, zaključio je Vedran Delić.

Studenti na putu povratka u vrh

S Bosnom ove sezone Delić bilježi samo pozitivne rezultate pa je njegova momčad trenutačno sa sedam pobjeda i remijem lider Premier lige.
- Bosna se posložila s mladim igračima, a klub stao na čvrste noge. Onda se sasvim drukčije ulazi u utakmice, uvijek maksimalno motivirano i vidljivi su rezultati. Nije nam cilj biti prvi nego zaigrati u Ligi 4, ali smo dosadašnjim nastupima pokazali da nismo daleko ni od borbe za titulu prvaka, svjestan je Delić.

“Vratit ću se u Zrinjski”

Mostarac je karijeru započeo u Zrinjskom, potom prešao u Međimurje iz Čakovca odakle se ponovno vratio u matični klub, a onda prošle sezone prešao u sarajevsku Bosnu.
- Odlučio sam nešto napraviti s rukometnom karijerom, a u Zrinjskom je bilo teško zbog uvjeta rada. Bez obzira na sve, to je moj klub za koji smatram da zaslužuje igrati Premier ligu i u koji ću se vratiti kad tad. Želim im puno sreće u ovoj sezoni, poručio je Delić.

Posvećen karijeri

Od odlaska iz Zrinjskog navike Delića su se drastično promijenile, a svi spomenuti rezultati ukazuju i na njegov napredak.
- Velika je razlika kada si domaći igrač i profesionalac koji je otišao od kuće. Treniram dva puta dnevno, na to sam potpuno fokusiran i onda nema previše vremena za druge aktivnosti, rekao je Delić.

Prijelaz na lijevo krilo pravi potez

Od prvih rukometnih koraka Delić je igrao na poziciji srednjeg vanjskog da bi najbolje od sebe dao kao lijevo krilo.
- Deset godina sam igrao srednjeg vanjskog, a onda započeo kombinirati s lijevim krilom jer su tada bili cijenjeni igrači koji mogu nastupati na više pozicija. Odlaskom u Međimurje prije tri godine kod trenera Željka Anića sam potpuno prešao na poziciju lijevog krila i mislim da nikako nisam pogriješio, izjavio je Delić.

Dnevni list