U BiH još vjeruju da je moguće odigrati preostale susrete rukometnoga prvenstva

Rukomet
Ilustracija

Predsjednik Rukometnoga saveza BiH Slobodan Zadro izjavio je u petak kako će Savez možda naći prostor da se završi prekinuto prvenstvo, ali neće žuriti s odlukom i donositi je naprečac.

Premijer rukometna liga prekinuta je zbog širenja koronavirusa u BiH nakon 18 odigranih kola, a za njezin regularni završetak potrebno je odigrati još 12 Kola.

Zadro najavljuje kako će krovna bosanskohercegovačka rukometna organizacija pratiti stanje u zemlji i podsjeća da je i UEFA odgodila Europsko nogometno prvenstvo za sljedeću godinu da bi omogućila da se regularno završe državna prvenstva.

S druge strane predsjednik Rukometnoga saveza RS Marinko Umičević predložio je da se prvenstvo u muškoj i ženskoj konkurenciji okonča i titule podijele prema trenutnim plasmanima kako je postupio i Košarkaši savez BiH.

Nakon 18.kola na ljestvici vode Borac iz Banja Luke, dok je druga Gračanice.

"Ne mislim da je krovna košarkaška kuća postupila posebno razumno i po meni ta je odluka bila prebrza. Jednako tako držim kako u statutu i propozicijama natjecanja Rukometnoga saveza nema temelja da se donese odluka o proglašenju pobjednika prije završetka prvenstva. To je moj osobni stav, ali koliko znam i još nekolicine članova Upravnoga odbora RS BiH", kazao je Zadro.

On ne dvoji da bi u slučaju nastavka natjecanja rukometni klubovi imali određene probleme oko priprema i ostvarivanja forme , a moguće i financijskih problema, međutim, dodaje kako bi ipak bili svi u istoj pooziciji te da bi to bila najmanja šteta u ovoj složenoj situaciji.

"Realno, epidemija u BiH očigledno tek uzima zamah i teško je očekivati skorašnje održavanje sportskih natjecanja. Ipak, mislim da treba malo sačekati i vidjeti razvoj stanja kako bismo postupili ispravno. Razmišljamo prioritetno pronaći prostor za završetak rukometnoga prvenstva ako to ikako bude moguće", poručio je Slobodan Zadro.