Tužna vijest iz Čapljine: Preminuo bivši rukometaš Denis Vegar

Tužna vijest iz Čapljine: Preminuo bivši rukometaš Denis Vegar
Iz te generacije uz Prcu još uvijek su aktivni internacionalci Ante Kukrika i Davorin Prskalo, pa vratar Darjan Bošković...

Za Denisa Vegara vezani su neki od najvećih uspjeha RK Čapljina. Uz ostalo igrao je čuvena finala kupa Herceg-Bosne protiv Izviđača u Metkoviću, zatim Kupa BiH protiv Lemo Sarajeva. Međutim, tada još mlada ekipa Čapljine nije uspjela savladati iskusnije suparnike.

Za sportsku karijeru Denisa Vegara moglo bi se reći da je fatalna bila vezanost za rodnu Čapljinu. Naime, Vegar je zajedno s Nikolom Prcom bio pozvan u kadetsku reprezentaciju Hrvatske generacija Igora Vorija i Blaženka Lackovića, drugi puta imao je dogovoren aranžman s jednog od početkom prošlog desetljeća, boljih danskih ekipa. Međutim, nije mogao izdražati duže izbivanje iz rodnog grada.

"Takvi talenti se rijetko rađaju", bio je komentar Dragana Sutona, njegovog dugogodišnjeg trenera svakako čovjeka koji je ponajbolje poznavao tananu dušu ovog iznimnog lijevokrilnog rukometaša, koji je na kraju puno više dao sportu nego je od njega dobio.

Sahrana Denisa Vegara bit će sutra, 15-og ožujka, u njegovim rodnim Tasovčićima.

Dušan Musa/večernji list