Trebinjski Leotar se želi priključiti Ligi Herceg-Bosne

Rukomet
Ilustracija

Liga Herceg-Bosne posljednjih godina se etablirala kao istinski poligon za buduće rukometne naraštaje. Škola rukometa Zrinjski, RK Izviđač, HRK Široki,  RK Nova Bila, HRK Kiseljak, RK Delminium i RK Rvacka aktualni su sudionici Lige koja broji sedam članova i u kojoj se nakon prve polusezone odlijepo mostarski Zrinjski.

Upravo iz razloga što je glavni cilj lige afirmiranje mladih rukometaš,a koji se time pripremaju za seniorski staž, sve više klubova želi biti dio iste.

Trebinjski Leotar i njegova škola rukometa Ligi Herceg-Bosne se žele pridružiti od sezone 2020/2021.: "U razgovoru s ljudima iz klubova s kojima imamo odličnu suradnju kao i s gospodinom Perom Marićem, dobili smo potrebne informacije o samoj ligi. Također smo stekli utisak da bi naše sudjelovanje u ligi bila dobra stvar za rukomet na ovom dijelu BiH, a pogotovo za djecu" stoji, između ostalog, u zahtjevu trebinjskog kluba, potvrđeno nam je iz izvora bliskih klubu.

RK Leotar trenutno je stabilni premijerligaški član te im je cilj kroz ovu ligu afirmirati svoje mlade rukometaše kako bi napredovali u daljnjem radu.

Odluku o pristupanju morat će odobriti klubovi koji su u aktualnom sazivu Lige Herceg-Bosne.