FOTO  Tina i Marijana: Ponosne smo što smo trenirice HŽRK Zrinjski

Tina Biokšić: , Marijana Arapović, HŽRK Zrinjski
U nastavki možete pročitati što su trenerice Tina i Marijana rekle za naš portal HERCEGOVINA.info.

Za početak čestitke na osvojenoj tituli prvaka BiH?

Tina: Hvala Vam na čestitkama,i zahvaljujem se što pratite nas rad.

Marijana: Hvala na čestitkama i hvala što pratite HŽRK Zrinjski.

Iskreno da li ste očekivale ovu titulu pred svojim navijačima?

Tina: Napornim radom uvijek očekujete dobre rezultate, samim tim sam priželjkivala titulu, a ona je jos slađa jer je izborena pred domaćim navijačima.

Marijana: Vjerujte, sama liga je imala stvarno jake i kvalitetne protivnike, a HŽRK Katarina je gradski protivnik i s njima se uvijek borimo do zadnje minute, ali koliko smo se pripremali za ovo državno očekivanje je bilo prisutno.

Kako ste proživjele zadnje minute utakmice protiv Katarine?

Tina: Utakmica je bila dosta teška, samim tim jer se već par godina stvara rivalstvo " gradskog derbija". Bilo je dosta rezultatskog preokreta i trebalo je dosta strpljenja tijekom cijele utakmice.Ipak naše su curice bile odlične i na čelu s našom golmanicom Lucijom koja je branila odlučujuće udarce došli smo do pobjede. Dragocjenost ovog derbija su dobro popunjene tribine i podrška koja ovim djevojčicama jako znači.

Marijana: Utakmica kao utakmica bila je jako teška i pobjednik se nije znao do zadnjeg sudačkog zvižduka, i ja kao trener moram biti hladne glave i koncentriana do kraja bez obzira na ishod.

Emocije su eksplodirale kada je odsviran kraj. Kako ste se osjećale u tim trenucima?

Tina: Zadnjim zviždukom su proradile nemoguće emocije koje ne znam ni opisati riječima. Prije dvije godine smo bili državni prvaci u Tesliću, ali ovaj osjećaj kada kući ostvarite taj rezultat je nešto što se ne može opisati. Radost,osmjeh i sjaj u očima djece i roditelja nakon zadnjeg zvižduka je naša najveća nagrada.

Marijana: Istina, emocije su doslovno eksplodirale, u tom trenutku svaka pozitivna emocija je prošla kroz mene, pogotovo kada vidite neizmjernu sreću u očima te djece. Osjećaj je definitivno neopisiv, pogotovo jer kroz cijelu sezonu smo imali jake protivnike u ligi pa tako i na državnom.

Kako je Vama kao trenericama raditi sa ovim djevojčicama koje su prvakinje?

Tina: Raditi s djecom je posebno, a ove djevojčice su svojim trudom,radom i upornosti zaslužile da budu na vrhu. Uživam u radu s njima.

Marijana: One su naše prvakinje bez obzira na rezultat. Trudimo se da ih kao prvo naučimo ljudskim vrijednostima pa tek onda o rukometu. Najvažnije je biti <čovjek> pa tek onda dobar igrač. Raditi s njima je nešto predivno, to su naše kraljice.

Gdje nalazite motive s obzirom na sve neuvjete u kojima radite?

Tina: Teško je pronaći adekvatne uvijete za rad, ali se trudimo koliko je god u našoj moći da im priuštimo bar upola normalne uvijete za treniranje. A najveći motiv je ljubav prema sportu i djeci.

Marijana: Rad s djecom bez obzira na neuvjete u kojima se nalazimo je sami motiv, a tek kada vidite da sva ta djeca ne gledaju to kao neku prepreku za rad onda je motiv još jači.

S obzirom na rezultate Mostar i Zrinjski se ne moraju brinuti za rukometnu budućnost?

Tina: U ovom slučaju rukomet se ne mora brinuti za budućnost, u našim i u mlađim kategorijama ima dosta potencijala.

Marijana: Obzirom da imamo samo jednu dvoranu, a toliko uspješnih ekipnih sportova i da su rezultati pozitivni, mislim da se Mostar i Zrinjski ne trebaju brinuti za budućnost.

Što za Vas znači Zrinjski i treniranje mlađih kategorija?

Tina: Zrinjski je Mostarski klub s velikom tradicijom, biti trener u ovom klubu za mene ima veliki značaj, i ponosna sam na tu činjenicu.

Marijana: Zrinjski je jedan tradicionalni klub pun titula i sam rad u njemu je velika čast, a rad s mlađim kategorijama je jedno veliko iskustvo.

Evo za kraj poruka našim čitateljima?

Tina: Pozdravljam sve vaše čitatelje i nadam se što većem broju navijača na tribinama, da nak pomognu vratiti Zrinjski gdje je nekad bio.

Marijana: Za kraj bi se željela zahvaliti svim članovima HŽRK Zrinjski na ogromnoj potpori kroz ovo natjecanje i cijelu natjecateljsku godinu, našim roditeljima koji daju podršku na bilo koji način, trenerici Heleni Nožić Cavallaro na odličnoj organizaciji ovog turnira a, posebno našoj predsjednici Merimi Džidić koja čini apsolutno sve da ova djeca dobiju što zaslužuju. I ovom prilikom pozivam sve navijače i ljubitelje Zrinjskog da malo više krenu pratiti ženski rukomet, da nam pomognu vratiti Zrinjski gdje je nekad bio.

HERCEGOVINA.info