ŠUMAN Protiv Portugala nemamo što da izgubimo

ŠUMAN Protiv Portugala nemamo što da izgubimo
SportSport.ba

 Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas protiv reprezentacije Portugala u norveškom Trondheimu igra drugi susret na 14. europskom prvenstvu, koje se još igra u Austriji i Švedskoj.

U debitantskom nastupu na EP-u rukometaši BiH prije dva dana su u D-grupi poraženi od favorizirane domaće reprezentacije Norveške sa 32:26, dok je Portugal napravio najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu natjecanja savladavši Francusku sa 28:25.

Iako bh. rukometaše očekuje težak zadatak protiv veoma kvalitetne selekcije Portugala, izbornik Bilal Šuman vjeruje da njegovi izabranici borbenom igrom mogu ostvariti dobar rezultat.

"Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bila pobjeda, tako da bi se situacija u grupi totalno okrenula. Postoji ogromna želja da odigramo što bolje. I mi imamo ambicije, nemamo što da izgubimo u ovom meču. Želimo da iskažemo borbenost za koju mislim da nam ne nedostaje", kazao je Šuman.

Utakmica 2. kola Bosna i Hercegovina - Portugal igra se danas od 16 sati. U drugom susret D-grupe sastaju se Francuska i Norveška (18.15).

Danas se igraju susreti 2. kola i u grupama B i F, sastaju se:

B-grupa:
16.00 Češka – Sjeverna Makedonija
18.15 Austrija – Ukrajina

F-grupa:
16.00 Švicarska – Poljska
18.15 Švedska – Slovenija