Statistika otkriva da su hrvatski rukometaši najefikasnija momčad Europskog prvenstva u Poljskoj

Hrvatska zemlja, Igor Karačić, Europsko prvenstvo, Europsko prvenstvo 2016, Hrvatska zemlja, rukomet, Hrvatska, Poljska, mediji, Hrvatska, Poljska, rukomet, Hrvatska zemlja, Igor Karačić

Hrvatima, koji susenzacionalnom pobjedom protiv Poljske, većom od potrebnih 11 razlike (37:23) izborili ulazak u polufinale, posebno će biti draga brojka o postignutim golovima.

Hrvatska pa Francuska i Norveška

Babićeva momčad je sa 190 golova nakon šest odigranih utakmica zasad najefikasnija reprezentacija prvenstva, što znači da Hrvatska postiže 31,67 golova po utakmici.

Slijedi Francuska, koja će u borbu za 5. mjesto i 181 postignutih golova te Norveška (178) koja je po prvi put u polufinalu Eura, a igrat će u petak s Njemačkom.

Najbolju obranu imaju Šveđani, primili su samo 142 gola, slijede Nijemci (150) i Danci (151).

Europski prvak izravno na OI

Ovo je prvi put nakon 12 godina da prvak neće biti Francuska ni Danska. Njemačka je bila prvak 2004. godine. Hrvatska ima sjajnu priliku osvojiti svoju prvu zlatnu medalju, dosad naši rukometaši imaju dva srebra i dvije bronce.

Prve tri momčadi s ovog Eura, izborit će izravan plasman na sljedeće Svjetsko prvenstvo koje se 2017. godine igra u Francuskoj.

Europski prvak neće morati u olimpijske kvalifikacije, osigurat će izravnu vizu za Rio.

telegram.hr