Srpski huligani prijete: Zbog generala stradat će hrvatske rukometašice!

Puno veću brigu ima vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza zbog gole činjenice što se igra u Srbiji baš u ovo vrijeme zategnutih međudržavnih odnosa vezanih uz haaško oslobađanje hrvatskih generala.

U Srbiji se palila hrvatska zastava, ogorčenje zbog oslobađanja Gotovine i Markača u Srbiji je veliko. U tom se smislu mogu očekivati nemila događanja kakva su bila tijekom ovogodišnjeg muškog EP-a.

Tada su hrvatski rukometaši igrali također u Novom Sadu gdje je velik broj hrvatskih navijača napadnut od strane huligana.

Razbijana su stakla na automobilima, letjelo je kamenje i boce i prava je sreća što je izbjegnut teži eksces s ljudskim žrtvama. Sličnog se scenarija boje u HRS-u, iako je ženski rukomet puno manja "meka" za huligane no što je to slučaj s nogometom ili muškim rukometom.

- Sreća je da smo u najboljem hotelu u Novom Sadu. Hotel ima veliki park i moći ćemo izlaziti u šetnju bez straha od neugodnosti - rekao je Ratko Balenović, prvi čovjek hrvatskog ženskog rukometa.

Uzavrele strasti

U HRS-u su uvjereni i znaju da će biti dobro čuvani, no drugačiji je slučaj s potencijalnim navijačima koji bi željeli doći u Novi Sad. Njima bi se moglo ponoviti isto što i onima koji su u siječnju ove godine dolazili na muški EP. Tako barem prijeti "navijačko podzemlje" u Srbiji i stoga je bolje da nitko od hrvatskih navijača ne putuje u Srbiju i Novi Sad tijekom održavanja Europskog prvenstva. Strasti su ponovno uzavrele i bolje je spriječiti nego liječiti.

Prošli su put razbijani automobili i napravljena je zapažena materijalna šteta. Ne treba riskirati kako se ne bi dogodilo nešto puno gore.

jutarnji list