VIDEO  ŠPREM 'Džomba, Matošević i ja smo doktoru na OI ukrali pive'

Goran Šprem
Goran Stanzl/Pixsell

Kako u Olimpijskom selu nema alkohola i nigdje nisi mogao doći do piva, Džomba, Matošević i ja smo našem doktoru Labaru 'maznuli' tri pive koje je sakrio i baš smo ih s guštom popili, prisjetio se anegdote s Olimpijskih igra naš bivši reprezentativac Goran Šprem.

Sadržaj se učitava...

Prve rukometne korake napravio je u Zagrebu, a kao lijevo krilo naše reprezentacije, osvojio je olimpijsko i svjetsko zlato te postigao niz drugih uspjeha. Na prošlom prvenstvu, zajedno s Mirzom Džombom, okušao se u komentatorskoj poziciji u studiju RTL-a.

- Metličić i Vuković nas nisu dostojno zamijenili, nisu bili niti blizu - našalio se Šprem sa svojim bivšim suigračima koji su ih na ovom prvenstvu zamijenili s komentiranjem u studiju. Kako ove godine nije imao obavezu komentiranja u studiju, Šprem je po prvi puta pratio utakmice naše reprezentacije uživo u Beču, Grazu te finale sa Španjolskom u Stockholmu. Osvrnuo se i na prvenstvo na koje su, kako kaže, naši rukometaši ispraćeni s najmanje žara.

Još smo jednom pokazali da smo odlični. Da nam je netko ponudio drugo mjesto prije prvenstva, svi bi ga prihvatili. Mislili smo da nemamo kvalitetu, prvobitna želja je bila iz Graza se vratiti s dva boda. Ovim rezultatom nikako ne treba biti nezadovoljan - reklo nam je bivše lijevo krilo reprezentacije.

Šprem se osvrnuo i prvenstvo s kojeg su neočekivano ispale Danske i Francuska i rekao je da je, kao i svi, od njih očekivao više. Dodao je i kako se puno više moglo očekivati i od Bjelorusije, ali vjeruje da će oni drugo prvenstvo biti puno bolji. Šprem se slaže s proglašenom sedmorkom prvenstva u kojoj se našao Igor Karačić, dok je Domagoj Duvnjak osvojio nagradu za MVP-a prvenstva, ali ipak, napravio bi neke izmjene.

Dodao bih tu još nekog našeg igrača. Duvnjaka bih stavio i za najboljeg srednjeg vanjskog. Ma njega bih stavio na svih sedam pozicija da mogu jer to što je on odigrao na ovom prvenstvu je fenomenalno - zaključio je i dodao kako je upravo naš Dule najbolji rukometaš današnjice, a njegov bivši suigrač Ivano Balić najbolji rukometaš u povijesti, piše 24sata.hr

S obzirom da je Lino Červar prije Europskog prvenstva najavio da je to njegovo zadnje Europsko prvenstvo, Šprema smo upitali koga vidi kao njegovog nasljednika.

- To je teško pitanje, ali kao opcije tu su Vlado Šola, Hrvoje Horvat, Slavko Goluža, Željko Babić, ima nekoliko imena, ali o tome će odlučiti HRS - rekao nam je, a kada smo ga upitali vidi li sebe na toj poziciji, odlučno je odgovorio 'ne'.

Njegovim stopama stopama krenuli su i njegovi sinovi - Petar i Lovro, a Šprem to smatra pozitivnom stvari.

- Ne očekujem od njih da budu top igrači. Nisam od onih roditelja što je ambiciozan, 'bolestan' da djeca nešto moraju. Vidjeli su čime se tata bavio pa su krenuli i oni i drago mi je zbog toga - zaključio je Šprem.