SP: BiH - Slovenija 24:28

Nakon remija sa Južnom Korejom i pobjede nad Mađarskom juniori BiH sinoć su pred 10.000 gledatelja u Zetri zabilježili prvi poraz od vršnjaka Slovenije, koji se ubrajaju u kandidate za osvajenje medalje.

Mladi rukometaši BiH još jedan susret SP su odigrali na najvišem nivou, pruživši maksimum, ali to nije bilo dovoljno protiv kvalitetne momčadi koja u svojim redovima ima nekoliko vrhunskih igrača predvođenih Mačkovšekom i Šoštarićem.

Odabranici Zdenka Grbavca dobro su otvorili susret, ali su gosti s neprobojnom odbranom i sjajnim vanjskim šuterima, ubrzo došli do osjetnijeg vodstva od pet golova (6:11). U odličnoj završnici prvog poluvremena bh. juniori su golovima Ereša i Ajkunica uspjeli da poravnaju rezultat na 13:13.

U drugom dijelu Slovenici su ponovo preuzeli vodsvo, a bh. juniori uspjeli su držati priključak zahvaljujući golovma raspoloženog Dejana Malinovića sve do 50. minute kada u gosti konačno "prelomili" susret i poveli sa nedostižna četiri gola koja su sačuvali do kraja.

Uz Malinovića, koji je postigao sedam golova, najefikasniji su još bili Miličević i Ereš sa po šest golova, a kod Slovenaca Šoštarić sa devet i Mačkovšek sa osam postignutih golova.

Na ljestvici C-grupe vodi Slovenija sa šest bodova, ispred Argentine sa četiri, treće mjesto sa po tri boda dijele BiH i Južne Koreja, četvrta je Mađarska sa dva, dok je Kongo na posljednjem mjestu bez bodova.

U 4. kolu reprezentacija BIH u četvrtak u 21.00 sat sastaje se sa selekcijom Konga.

Fena