Silvio Ivandija: Protiv Slavije je najmanje bilo rukometa, ali ni mi nismo bili dovoljno hrabri

ivandija

... prije kraja prvenstva Premijer lige odigravši samo neriješeno sa Slavijom u Istočnom Sarajevu (27:27). Iako im je dovoljan jedan kiks Vogošće, koja ima teško gostovanje Konjuhu u Živinicama, Ljubušaci baš i ne vjeruju da će njihov konkurent ispustiti priliku. A oni svoju nisu realizirali protiv Slavije…

– Mislim da nismo dovoljno hrabro ušli u tu utakmicu, ali s druge strane ona je bila totalno netipična. Obilovala je svime i svačime, a najmanje rukometom, priča trener Skauta, Silvio Ivandija.

U jednom trenutku se sudac uhvatio za džep kako bi dao crveni karton igraču Slavije, a ovaj ga je doslovice uhvatio za ruku i prijetnjama spriječio crveni karton, pa je dobio samo isključenje. Mislim da je bilo preteško za igranje, a mi nismo u takvoj atmosferi bili dovoljno hrabri. Trebali smo biti hrabriji i onda bi to sigurno bilo u našu korist. I u takvoj poziciji Skauti su imali svoje šanse da završe meč trijumfalno.

- U završnici smo promašili jedan penal i kontru, tako da kad u onakvoj atmosferi propustiš takve prilike, jako teško možeš doći do pobjede. Na kraju je još i publika utrčala u teren kako bi se fizički obračunala s našim igračima. Učinili su sve da nas pobijede, odnosno uzmu bod, i uspjeli su u tome, ali uz jednu nenormalnu atmosferu, kaže Ivandija.

Slavija se borila barem za remi koji bi im olakšao utrku za ostanak.

- Ovo je bio rukomet iz 18. stoljeća, a ne moderni rukomet kakav se danas traži. Tu je bilo svega, a najmanje rukometa. Nismo očekivali toliko neprijateljstva i provokacija, tako da smo malo podlegli svoj toj atmosferi. Sad Vogošća opet kontrolira situaciju i s dvije pobjede do kraja je novi prvak BiH.

- To pokazuje koliko je prvenstvo neizvjesno. Ipak mislim da su nama šanse minimalne, jer u odnosu na našu utakmicu sa Slavijom, Konjuh nema neku ambiciju jer ne mogu ispasti iz lige, ići u Europu ili boriti se za vrh. Tu su, gdje jesu, i teško će pronaći motiv da opasno ugroze Vogošću. Nama se ukazala prilika u Istočnom Sarajevu i nismo je iskoristili. Mogu uzeti više krivnje na sebe jer nisam očekivao da se može takva atmosfera stvoriti na jednoj utakmici. Umjesto sat i 20 minuta, trajala je skoro dva sata, kazao je Silvio Ivandija.

Poslije Kaknja ćemo pričati za dalje Izviđač u svakom slučaju svoju sezonu završava zaključno s 25. kolom kad će igrati protiv Kaknja (subota, 20 sati). Pratit će svakako rasplet i u Živinicama jer će meč Konjuh - Vogošća biti od ključnog značaja.

Nisam razočaran, ali nisam ni zadovoljan Ivandija je prošlog ljeta stigao u klub kako bi vratio Izviđaču trofej prvaka BiH. Po trenutačnoj situaciji jedna lopta bi mogla biti presudna u odluci da klub ostane bez tog trofeja.

- Imali smo sezonu s dosta ozljeda. U drugom dijelu, kad se činilo da bi trebali startati s kompletnom ekipom, odmah smo ostali bez Josipa Šarca i Matea Rodina. Bilo je dosta problema, ali igrači su davali maksimum. Ekipa je možda igrala i bolje nego rezultat pokazuje. Mislim da nismo totalno razočarali, ali osobno sam razočaran jer sam očekivao da ćemo biti bolji u ovoj utakmici sa Slavijom. Svugdje smo bili puno čvršći i hrabriji obrambeno, a ovdje smo se nekako povukli. Ukupno ne mogu biti nezadovoljan, ali malo je nedostajalo sportske sreće u toj jednoj utakmici koja je rješavala prvenstvo. Nisam razočaran, ali nisam ni zadovoljan. Kad dođete na korak od cilja i ne napravite taj zadnji iskorak... s tim ipak ne mogu biti zadovoljan. Opet velike promjene u sastavu Izviđač će i ovog ljeta sigurno proći kroz velike promjene. Sama činjenica da odlaze Josip Šarac (Celje) i David Mandić (Zagreb) je velika promjena za momčad.

- Šarac nije igrao čitavu sezonu, dok je odlazak Mandića veliki hendikep. Takvog igrača bi htjelo sigurno pola Europe. Treba sjesti i vidjeti kako dalje jer još par dečkih sigurno planira negdje ići, možda imaju nekih ponuda. Sigurno je da će se sa svima razgovarati. Prvenstveno je važno da imamo neku viziju kako dalje.

Dnevni list