Silvio Ivandija nakon uvida u mogućnosti skauta tvrdi: Liga jača, idemo prema vrhu

Vitez, rukomet, rukomet, Grude, uprava, HRK Izviđač, zlata zubac, HRK Izviđač, HRK Čapljina, rukomet, Neum, HRK Izviđač, rukomet, HRK Izviđač, rukomet, zagreb co, Međugorje, rukomet, rukomet, BIH, estonija, Vitez, rukomet, Rukometna Premijer lige BIH, katar, Svjetsko prvenstvo, rukomet, hrvatska rukometna reprezentacija, rukometna reprezentacija bih, katar, reprezentacija Poljske, rukomet, SP u rukometu, rukomet, Čapljina, turnir
Prvi dio priprema dok je trener Silvijo Ivandija bio zauzet uspješnim vođenjem kadetske reprezentacije Hrvatske, momčad su trenirali njegov pomoćnik Tomislav Bošnjak i stručni koordinator Josip Glavaš. Nakon povratka i reklo bi se „dubinske“ provjere spremnosti momčadi trener Ivandija kaže:

„Jako sam zadovoljan s odrađenim poslom. Josip Glavaš i Tomislav Bošnjak su uvodni dio priprema valjano odradili, sada nam predstoji faza uigravanja i rad na tehnici i taktici. Sudjelovali smo na turnirima u Bajnoj Luci i Ljubuškom, bili na nešto kraćim pripremama u Dugopolju, gdje smo odigrali i dvije utakmice s nešto slabijim protivnicima, predstoji nam završna provjera protiv Željezničara iz Sarajeva, a onda sljedeći tjedan u prvom kolu stiže Gradačac“.

Kad bi usporedili momčad kad ste je preuzeli početkom godine i sada, kakav bi bio sud?

Sigurno je da smo malo osvježili ekipu, pojačali konkurenciju na određenim pozicijama, vidjet ćemo kako će se kroz prvenstvo pokazati naši novi igrači. Napravili smo po meni najvažnije, dobili širinu u ekipi. Naravno naše ambicije su uvijek visoko, što više možemo, tako će biti i naredne sezone, idemo prema vrhu.

Bez obzira na zauzetost obvezama u reprezentaciji, sigurno ste pratili konkurenciju, što se može očekivati u novoj sezoni?

Bosna je i dalje favorit broj jedan, tu je Borac iz Banjaluke, Željezničar iz Sarajeva se kao prinova u ligi izuzetno pojačao, vidim da su Goražde, pa i Bosna iz Visokog napravili odlične ekipe. Znači ove godine će prvenstvo biti puno kvalitetnije i neizvjesnije.

Kadetska reprezentacija Hrvatske je prvak Europe s trojicom igrača Izviđača, što nedostaje reprezentaciji BiH, da bar ode na veliko natjecanje?

Hrvatska je daleko ispred što se tiče rada s mlađim dobnim kategorijama, osobno ja sam sa ovom selekcijom dvije i pol godine, godišnje imamo šezdesetak dana okupljanja selekcije, a zna se da BiH nema ni blizu toliko. Imaju minimalan broj dana, možda tjedan u godini. Jasno je da iz tolikog broja treninga hrvatske selekcije, moraju doći širina i kvaliteta.

Znači rad i samo rad?

Normalno rad, rad i evo mi u Izviđaču imamo sreću da u sastavu europskih prvaka imamo ne tri nego četiri igrača – Hercega, Mucića, Tomića i Stipu Čolaka koji se na žalost ozlijedio na pripremama. I u 94-om i u 96-om godištu Izviđač je državni prvak, tako da mislim da će odavde biti još reprezentativaca, a tko će doći do A selekcije, vidjet ćemo. Daj bože da bude što više Buntića i Alilovića.

Petorica otišla – petorica došla

Kad se gledaju gole brojke prijelaznog roka onda je Izviđač na nuli, pet igrača je otišlo, a pet došlo. Klub su napustili Andreas Dominiković, Igor Radojević, Josip Kvesić, Ante Granić i Emir Suhonjić. Došli su vratar Luka Bumbak iz Zagreba, zatim krilo Dario Zadro i pivot Damir Džeba iz Zrinjskog, te vanjski igrači Dejan Malinović iz banjalučkog Borca i Nenad Zeljić iz PKB Beograd. Za prinove pravi test će biti prvenstvene utakmice.

Izvor:Dušan Musa/Večernji list