Serdarušić nadomak preuzimanja Kauboja

noka serdarušić, Zvonimir Serdarušić, noka serdarušić, RK Zagreb, Zvonimir Serdarušić, rukomet, Zvonimir Serdarušić, rukomet, Hrvatski rukometni savez, Hrvatska zemlja
Jednako je i s Hrvatskom koja je, međutim, uvezala peto mjesto s Europskog prvenstva sa šestim na Svjetskom u Kataru, ni ranije tri bronce nisu se previše cijenile Slavku Goluži, i u konačnici je poslije Katara pod pritiskom javnosti dosadašnji izbornik morao dati ostavku.

U njegovom priopćenju se jasno dalo osjetiti da za ishode mečeva nije pripisao previše krivnje sebi.

- Vrijeme će pokazati jesu li ovi rezultati bili dobri. Mi smatramo da jesu, rekao je za HRT izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac, a u stvari prvi čovjek hrvatskog rukometa.

- Goluža je u svojem mandatu imao vrlo dobre i dobre rezultate, ali nije imao negativne i izvrsne rezultate. Javnost je očekivala u Kataru barem polufinale ili čak i dalje za što su bile i realne mogućnosti. No, sport je takav. Goluža je bio mlad izbornik i imao je dobre rezultate, a može se dogoditi da njegovi nasljednici budu imali puno slabije rezultate, dodao je te pojasnio na koji način su se čelnici Saveza rastali s dosadašnjim izbornikom:

- Predsjednik Saveza Sandi Šola, tajnik Damir Poljak i ja sjeli smo s izbornikom i dogovorili se da je sada najbolje da Goluža podnese ostavku, što je on predložio, a na kraju i učinio. Vidio je i sam da je veliki pritisak javnosti, pojasnio je Gobac.

Kad je u pitanju njegov nasljednik, još nije ništa službeno odlučeno iako se između redova može pročitati da je u stvari sve već dogovoreno.

- Sigurno se nećemo vraćati na izbornike koji su to već bili, kazao je Gobac.

U tom slučaju, ali i u konkurenciji svih najboljih trenera, jasno je kako je veliki favorit Zvonimir Serdarušić, najveće trenersko ime s ovih prostora, Mostarac koji se prethodnih godina nikad nije previše eksponirao kroz medije, a sad je naprasno iskočio kao jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Hrvatske što je i sam potvrdio u nizu intervjua.

- Činjenica je da je trenutačno najveći kandidat Zvonimir Serdarušić, a za pomoćnika Petar Metličić. Međutim, moramo obaviti razgovore s njima, vidjeti koji su uvjeti i možemo li ih mi ispuniti te na koji rok bi preuzeli reprezentaciju. Međutim, to je najizglednija kombinacija, potvrdio je Zoran Gobac.

Dnevni list