Serdarušić i službeno na klupi Celja

Noka Serdarušić će kako sada stvari stoje nastaviti voditi reprezentacije Slovenije, a usporedno će voditi i Pivovarnu Laško. Ugovor s Celjanima je potpisao na četiri i pol godine, a na klupi najtrofejnijeg slovenskog kluba će zamijeniti Tonu Tiselja koji je odstupio s mjesta trenera prije više od mjesec dana nakon što je saznao da će ga smijeniti po završetku sezone.

Serdarušić je stekao trenersko ime u Njemačkoj gdje je vodio momčad Kiela s kojom je osvojio doslovno sve. Jedanaest je puta bio njemački prvak, osvojio je tri Kupa EHF, pet puta njemački kup, četiri puta njemački Superkup, europski Superkup, a može se pohvaliti i osvajanjem Lige prvaka 2007. godine, prenosi spornet.hr.

Iz Kiela je otišao nakon što je buknula afera oko namještanja utakmica, a onda je prihvatio poziv slovenskog saveza da vodi njihovu reprezentaciju. U Austriji na Europskom prvenstvu Slovenija je uspjela proći u drugi krug, ali dalje nije išlo. Izgubili su sve tri utakmice drugog kruga.

Na klupi Celja očekuje ga puno posla. Rukometaši Celja će u nastavku sezone igrati na tri fronta. Borit će se za naslov slovenskog prvaka, pokušati osvojiti Kup, a imaju i velike ambicije u Kupu EHF-a.

Celje Pivovarna Laško je trenutno vodeći sastav slovenskog prvenstva s 31 osvojenim bodom. Na drugom mjestu je Cimos Koper s 24 boda i utakmicom manje. U Kupu EHF-a igraju s slovačkim Tatran Prešovom u sklopu četvrtog kola drugog po snazi europskog rukometnog natjecanja.

Još samo treba dodati kako će na idućoj skupštini za sportskog direktora vrlo vjerojatno biti izabran Roman Pungartnik. Ovaj bivši igrač i legenda kluba će nakon bogate karijere preuzeti funkciju u klubu. Za reprezentaciju Slovenije je odigrao 167 utakmica i postigao 673 gola.

sportnet.hr/Edvard Burić