Senzacionalna pobjeda Međugorja protiv Vogošće

hmrk međugorje, rk vogošća
Od samog početka Međugorčani su u utakmicu krenuli mnogo odlučnije od gostujuće ekipe koja jednostavno nije uspjela pronaći recept za brzu igru razigranih domaćina.

Ovakva lakoća igre Međugorja i u napadu i obrani odavno nije viđena u GSD Čitluk, pogotovo ako se uzme u obzir da je ekipa Vogošće jedan od najvećih pretendenata za naslov prvaka i plasman u Premier ligu.

Već u 17. minuti rezultat je glasio 12:5, nakon čega gostujući trener traži time out te gost do poluvremena ipak uspijevaju smanjiti rezultat na 13:9.

Preda se u drugom poluvremenu očekivao pad dobre igre mladih domaćih rukometaša te pojačavanje tempa iskusne Vogošće to se nije dogodile, upravo suprotno domaćini su dali „gas" te iz munute u minutu povećavali prednost. U 45. minuti već je bilo 10 razlike za Međugorje 22:12 nakon čega su priliku dobili i svi ostali igrači sa klupe koji su pokazali da se i na njih može računati te održali visoku prednost do kraja utakmice koja je završila rezultatom 30:21.

Iako su svi igrači i stručni stožer zaslužili sve pohvale ipak moramo istaknuti povratnike u ekipu nakon ozljeda, Selaka i P. Bubala koji su odličnom igrom i u obrani i napadu uz ostale doprinijeli iznenađujućoj pobjedi protiv Vogošće.

Ovom pobjedom i uz utakmicu manje učvršćeno je odlično 4. mjesto na ljestvici (RK Izviđač II igra van konkurencije) te otvoren put prema samom vrhu ljestvice ukoliko se nastavi sa dobrim igrama u nastavku prvenstva.

Na kraju moramo napomenuti kako je prava šteta što je jedan ovakav festival dobrog rukometa koji su upriličili redom mladići iz Brotnja (najstariji igrač Međugorja ima samo 18 godina) odigran pred malim brojem gledatelja, dok s druge strane razni istrošeni košarkaški „plaćenici" i projekt koji je unaprijed osuđen na propast večer prije u GSD Čitluk privuku mnogo veći broj gledatelja koji redovito sa utakmica odlaze razočarani igrom i zalaganjem. Stoga se nadamo se da će se u Brotnju konačno prepoznati prave vrijednosti u sportu, a to je transparentan i strpljiv rad s mladim domaćim igračima koji je i jedini način opstanka sporta na ovim prostorima.

U narednom kolu rukometaši Međugorja gostuju kod ekipe RK Bosna II Sarajevo(revijalna utakmica) koja sa ekipom RK Izviđač II igra van konkurencije te se bodovi s tih utakmica na kraju prvenstva brišu.

HRK Međugorje: Ivanković (g), Kikaš (g), Marinčić (g), Dodig 1, Prusina 2, Ostojić 1, P. Bubalo 6, A.Bubalo 3, S.Šimović 3, T.Šimović 3, Selak 6, Vidović 5, Mijatović -, Miličević -, Miletić -;

HRK-Medjugorje.com