Senzacija dana: Mostarac na klupi najbogatijeg europskog kluba

Mikkel

... trenerom Philippeom Gardentom i na klupu doveli hrvatskog stručnjaka Zvonimira Serdarušića (64), javlja sportski.net.

Gardenet je s PSG-om osvojio pet trofeja na nacionalnoj razini, ali u Ligi prvaka nije uspio doći dalje od četvrtfinala što mu bogati katarski vlasnici kluba nisu mogli oprostiti. Serdarušić se mjesecima spominjao kao kandidat za klupu Parižana, a nakon što ga je Hrvatski rukometni savez još jednom zaobišao pri imenovanju izbornika reprezentacije, nestale su sve prepreke da preuzme trenersku palicu u najbogatijem europskom klubu.

Serdarušić je najveću slavu stekao u Kielu čiji je trener bio od 1993. do 2008. godine. U tom je razdoblju osvojio 11 naslova njemačkog prvaka, a 2007. je odveo momčad i na europski tron. Kratko je nakon toga vodio Celje i slovensku reprezentaciju, da bi posljednjih mjeseci bio trener francuskog prvoligaša Pays d'Aix.

U PSG-u će popularni Noka ponovno sresti legendarnog golmana Thierryja Omeyera kojeg je trenirao i u Kielu, a prema pisanju francuskih medija, gotovo je sigurno da će im se pridružiti i najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić koji je prije nekoliko dana s Barcelonom osvojio Ligu prvaka.