Šego:Dobro sam iskoristio ukazano povjerenje

Marin Šego
Upravo oni za koje se govorilo kako nisu dorasli nacionalnom dresu, igrama u dva susreta demantirali su dežurne kritičare, prenosi hrsport.net. Vratar Marin Šego ne samo da je briljirao na golu nego je s 11 obrana u drugome susretu zasjenio slavnog Arpada Šterbika. Za Sportnet Marin govori o utakmicama protiv Španjolske i atmosferi u momčadi Hrvatske.

Marine, prokomentiraj nastup protiv Španjolske?

"Očekivali smo jake utakmice, možda čak i bolje. U dva smo susreta jakom obranom i pametnim napadom pokazali da smo reprezentacija na koju se može računati na velikim natjecanjima."

Dosta je kritika bilo na račun tvoje igre na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. Međutim, vrlo brzo igrama u Zagrebu, a i u dva susreta protiv Španjolske, dokazao si svoju kvalitetu.

"Dobio sam povjerenje trenera i dobro iskoristio. Drago mi je da sam bio do velikoga povratka Hrvatske."

Eksplodirao si u Spaladium Areni.

"U klubu već duže vrijeme branim solidno, a u reprezentaciji je bilo pitanje vremena da se sve poklopi od obrane, do minutaže. Mnogo je tu faktora, nekad nemate dobar dan, loša neka sreća, na svakoj ste lopti, a ona uđe, muči vas trema, teško je to objasniti. Golmani su čudne biljke."

Kakva je atmosfera u momčadi?

"Trebaju nam ovakve utakmice, gdje pobijedimo jakog protivnika i vratimo samopouzdanje. Mi ga us tvari nikad u potpunosti ne izgubimo, ali javnost je zahtjevna. No, sve je to dio posla, kako i novinarima tako i nama, samo što nama reprezentacija nije sam posao nego mnogo više od toga. Možda zvuči kao klišej ali je tako."

Tanja Vučić/hrsport.net