S rukometnog humanitarnog turnira u Grudama:Za obitelj Petričušić iz Zagorja prikupljeno 1825 KM

Sportska suradnja dva kluba sada je obogaćena i zbližavanjem i uspostavljanjem prijateljstava između igrčica koje su zajedno provele lijepa tri dana. Cure su odigrale i dvije pripremne utakmice u kojima su treneri Zlata Zubac i Davor Rokavec provjerili spremnost svih igračica za otvaranje Premijer lige BiH,odnosno 2. HRL zapad,koje počinju naredni vikend.

Utakmice su imale i humanitarni karakter, jer je prihod od prodaje ulaznica namijenjen humanitarnoj akciji za izgradnju kuće obitelji Petričušić iz Posušja, koja ima tri sina oboljela od progresivne distrofije mišića i koji se kreću isključivo pomoću invalidskih kolica.

Iako je bilo planirano da se druga utakmica odigra u Posušju 20.09.2014. u 15.00 sati, to nažalost nije bilo moguće jer je usljed jakog nevremena došlo do poplave svlačionica i dvorane u Posušju.Zbog toga je i ova utakmica odigrana u Grudama, tako da namjera da se u Posušju odigra prva utakmica ženskog rukometa u povijesti ipak nije ostvarena. Naravno da će se to dogoditi vrlo skoro,obzirom da je u Posušju počela sa radom škola rukometa HŽRK Grude Autoherc pod nazivom"Rukomet od prvog koraka do prvaka",te će se ekipe 2000/2001 i 2002. i mlađe natjecati u okviru natjecanja RS HB.

U svakom slučaju gostovanje ekipe RK Lokmotiva 2 u Grudama je bilo uspješno i svakako da će biti korisno kako za trenere obje ekipe tako i za razvoj suradnje ova dva kluba.
Iako rezltat nije bio najvažniji ipak informacije radi ekipa HŽRK Grude Autoherc slavila je u obje utakmice i to rezultatima 32:21 i 26:20.

Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica na obje utakmice namijenjen je humanitarnoj akciji za izgradnju kuće obitelji Petričušić iz Posušja.

Tako je za utakmicu u Grudama prikupljeno 1825 KM.

Humanitarna prijateljska utakmica između HŽRK Grude Autoherc i RK Lokmotiva 2 bila je ujedno i zadnja utakmica Antonije Kutleša za grudski klub.

Naime, Anotnija se nakon dvije godine provedene u Hercegovini i dvije szone provedene u HŽRK Grude Autoherc,vraća u rodnu Njemačku u kojoj je živjela prije dolaska u Grude.
Njene suigračice,trenerica i vodstvo kluba su joj se zahvalili na ovoj utakmici i zaželjeli joj puno sreće i uspjeha u životu.

boboska.com